Дарко Савић и Николија Станивуковић најбољи спортисти Бањалуке

Срна
Дарко Савић и Николија Станивуковић најбољи спортисти Бањалуке

Бањалука - Кајакашу Дарку Савићу и атлетичарки Николији Станивуковић вечерас су уручене награде за најуспјешније спортисте у мушкој, односно женској сениорској категорији, у оквиру 17. Избора најбољег спортисте града Бањалука за прошлу годину.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је уручио награду Савићу, истакао је значај ове манифестације како би се на прави начин одало признање најбољима, али и да се да мотив младима да се баве спортом и труде да постижу резултате.

“Вјерујем да су пред нама године у којима ће бањалучки спорт, који има дугу традицију, остваривати све боље резултате”, рекао је Срни Радојичић.

Он је истакао да град интензивно ради на побољшању инфраструктуре за спортисте, како би они у Бањалуци имали што боље услове за тренирање.

Савић је рекао да му ово признање, као и друге награде које је добио за свој труд, представља вјетар у леђа и подстрек да настави да постиже још боље резултате.

“Није мала ствар бити два пута најбољи спортиста у свом граду. То је велика сатисфакција, али и одговорност”, рекао је Срни Савић.

Награду Николији Станивуковић уручио је предсједник Скупштине града Зоран Талић, који је рекао да је ова манифестација потврда да Бањалука на прави начин валоризује спортске резултате, те да је опредијељена и да отвара нове просторе за младе који желе да се баве спортом.

“Спортисти су наши највећи потенцијали и у њих треба што више да улажемо, да правимо базу квалитетних младих спортиста”, рекао је Срни Талић.

За најуспјешнијег спортисту појединца у спорту за инвалидна лица проглашен је стонотенисер Алексеј Радукић, док је Маринку Умичевићу припала специјална награда за допринос развоју и афирмацији спорта града Бањалуке.

Награда за животно дјело уручена је кошаркакашком раднику Радославу Савићу, док су каратиста Павле Дујаковић и шахисткиња Маша Максимовић проглашени за најталентованије спортисте у мушкој и женској категорији.

Пливачки клуб “Олимп” и Женски кошаркашки клуб “Орлови” проглашени су за најуспјешније спортске организације у мушкој и женској категорији, док је за најуспјешнији спортски догођај проглашен АТП Челенџер тениски турнир “Српска опен”.

Манифестацији су присуствовали и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, бивши прослављени спортисти, те представници јавног, културног и спортског живота града Бањалуке. /крај/ба/аб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана