Дарко Милуновић: Рудар за пет година жели да игра у Европи

Зоран Вајкић
Дарко Милуновић: Рудар за пет година жели да игра у Европи

ПРИЈЕДОР - Фудбалски клуб Рудар Приједор ући ће у нову сезону са новим руководством које је одмах на старту најавило високе амбиције, пласман у квалификације за Лигу Европе по истеку петогодишњег плана.

Нови предсједник Управног одбора Дарко Милунови, изабран је на ту функцију на посљедњој Скупштини клуба, а у разговору за “Глас Српске” појаснио је какве су амбиције и планови Рудар Приједора.  

- Желимо прије свега да оформимо респектабилан тим и омогућимо му квалитетне припреме за нову сезону. Основни спортски циљ је напад на прво мјесто у Првој лиги и вјерујемо да ћемо успјети да га испунимо, те се вратимо у Премијер лигу - истакао је Милуновић.

Осим такмичарских циљева, Милуновић се осврнуо и на кључне аспекте сада много амбициознијих “рудара”.

- Направили смо план за наредних пет година и настојаћемо да га се у потпуности придржавамо. У првој години желимо повратак у Премијер лигу, да би се у наредне три прво стабилизовали, а онда и подигли квалитет екипе. Коначно, у петој години нам је циљ пласман у квалификације за Лигу Европе, да ли преко Купа БиХ или пласмана на табели, потпуно свеједно - појаснио је Милуновић.  

Наравно, нови предсједник Приједорчана је потпуно свјестан да овако амбициозан такмичарски план мора да прати и много виши стандард инфраструктуре на Градском стадиону у Приједору.

- Желимо да поставимо нову траву на главном терену, а да на помоћном терену поставимо подлогу са пластичном травом. Такође, у плану је и изградња рефлектора и семафора, те уређење атлетске стазе. Намјера нам је да стадион буде максимално функционалан, постане потентан за спонзорски пул те профитабилан за маркетинг - открива Милуновић.

Наравно, да би се све ово и остварило, потребна су знатна средства и тога је нова управа клуба и те како свјесна. Рудар Приједор већ има три јака спонзора, а Милуновић најављује да ће их бити још.

- Оно што нас издваја од других клубова из Прве лиге јесте прилично стабилна ситуација. Три кључна клупска спонзора су Град Приједор, Рудник жељезне руде Љубија и Арцелор Митал и они омогућавају несметано функционисање. Међутим, за амбиције које смо поставили требаће нам и институционална подршка и других нивоа власти и нових спонзора, које овај клуб и град заслужују - додао је Милуновић.

Челници Рудар Приједора су, у складу са новим циљевима, за тим-менаџера именовали Игора Јанковића, досадашњег тренера Козаре из Градишке, док ће Неџад Жерић и даље остати у клубу.

Нови Управни одбор

Скупштина Рудар Приједора изабрала је нови Управни одбор на чијем челу се налази Дарко Милуновић, поред њега, чланови су млади и амбициозни  пословни људи, Александар Топић, Ненад Црногорац, Огњен Хрњак и Александар Савић. Први задатак је деблокада жиро-рачуна како би се омогућило несметано функционисање и почели отписивати дугови према бившим играчима који, заједно са осталим дуговима, износе око 150.000 КМ. За новог директора именован је Саша Стевић, а функцију секретара обављаће Борис Срдић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана