Danilović u Zvijezdi 09

Darko Pašagić
Danilović u Zvijezdi 09

Banjaluka - Mladi štoper Ilija Danilović sporazumno je raskinuo saradnju sa Borcem i karijeru će nastaviti u prvoligašu Republike Srpske, Zvijezdi 09 iz Etno-sela Stanišići.

Ovaj 21-godišnjak u prvom dijelu sezone igrao je na pet prvenstvenih i dvije utakmice u Kupu BiH, a ugovor sa Banjalučanima imao je do 30. juna ove godine.

- Sa "crveno-plavima" sam se sporazumno razišao, jer želim da na proljeće igram više, a jasno je da ću u Etno-selu Stanišići za to imati veću priliku. Dobio sam ponudu Zvijezde i mislim da sam dobro postupio, jer se klub bori za plasman u Premijer ligu - naglasio je Danilović.

Istakao je da se sa sada već bivšim klubom korektno razišao.

- Htio bih se zahvaliti svima, posebno igračima i navijačima koji su me podržavali sve ovo vrijeme. Na kraju sam odlučio da krenem u nove izazove. Borac će mi ostati u lijepom sjećanju i možda se opet vratim, nekada u budućnosti - dodao je Danilović, koji je sa Zvijezdom 09 dogovorio saradnju do kraja prvenstva uz mogućnost produženja.

Šef stručnog štaba kluba sa Gradskog stadiona Igor Janković je rekao da su mladom igraču izašli u susret, jer je bilo jasno da će u proljećnim bitkama imati manju minutažu.

- U konkurenciji Bojana Puzigaće, Nemanje Janičića i Branka Ojdanića teško da bi se Danilović izborio za veću minutažu. Tu je i naš mladi igrač Vladimir Arsić, koji će, ubijeđen sam, zaigrati bar na nekoj od prvenstvenih utakmica. To sam mu predočio i brzo smo se dogovorili da se saradnja sporazumno raskine. Želim Daniloviću puno sreće u nastavku karijere - istakao je Janković.

Kormilar Banjalučana smatra da su pripreme dobro odrađene i da su igrači dobro podnijeli naporan rad.

- Radilo se žestoko, ali imali smo i malo sreće, jer su nas mimoišle povrede. Bilo je nekih sitnijih prehlada, viroza i pokoji udarac, ali najvažnije je da niko nije duže odsustvovao iz trenažnog procesa. Jedno je sigurno spremno dočekujemo nastavak sezone - dodao je Janković.

"Generalka"

Fudbaleri Borca generalnu provjeru pred nastavak prvenstva imaće u nedjelju protiv Metalegea, a ovaj meč biće odigran na pomoćnom terenu Banjalučana.

- Biće to prilika da još malo posložimo kockice i uigramo neke taktičke zamisli pred 17. februar kada gostujemo u Bijeljini kod Radnika - naglasio je trener "crveno-plavih" Igor Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana