Даниловић у Звијезди 09

Дарко Пашагић
Даниловић у Звијезди 09

Бањалука - Млади штопер Илија Даниловић споразумно је раскинуо сарадњу са Борцем и каријеру ће наставити у прволигашу Републике Српске, Звијезди 09 из Етно-села Станишићи.

Овај 21-годишњак у првом дијелу сезоне играо је на пет првенствених и двије утакмице у Купу БиХ, а уговор са Бањалучанима имао је до 30. јуна ове године.

- Са "црвено-плавима" сам се споразумно разишао, јер желим да на прољеће играм више, а јасно је да ћу у Етно-селу Станишићи за то имати већу прилику. Добио сам понуду Звијезде и мислим да сам добро поступио, јер се клуб бори за пласман у Премијер лигу - нагласио је Даниловић.

Истакао је да се са сада већ бившим клубом коректно разишао.

- Хтио бих се захвалити свима, посебно играчима и навијачима који су ме подржавали све ово вријеме. На крају сам одлучио да кренем у нове изазове. Борац ће ми остати у лијепом сјећању и можда се опет вратим, некада у будућности - додао је Даниловић, који је са Звијездом 09 договорио сарадњу до краја првенства уз могућност продужења.

Шеф стручног штаба клуба са Градског стадиона Игор Јанковић је рекао да су младом играчу изашли у сусрет, јер је било јасно да ће у прољећним биткама имати мању минутажу.

- У конкуренцији Бојана Пузигаће, Немање Јаничића и Бранка Ојданића тешко да би се Даниловић изборио за већу минутажу. Ту је и наш млади играч Владимир Арсић, који ће, убијеђен сам, заиграти бар на некој од првенствених утакмица. То сам му предочио и брзо смо се договорили да се сарадња споразумно раскине. Желим Даниловићу пуно среће у наставку каријере - истакао је Јанковић.

Кормилар Бањалучана сматра да су припреме добро одрађене и да су играчи добро поднијели напоран рад.

- Радило се жестоко, али имали смо и мало среће, јер су нас мимоишле повреде. Било је неких ситнијих прехлада, вироза и покоји ударац, али најважније је да нико није дуже одсуствовао из тренажног процеса. Једно је сигурно спремно дочекујемо наставак сезоне - додао је Јанковић.

"Генералка"

Фудбалери Борца генералну провјеру пред наставак првенства имаће у недјељу против Металегеа, а овај меч биће одигран на помоћном терену Бањалучана.

- Биће то прилика да још мало посложимо коцкице и уиграмо неке тактичке замисли пред 17. фебруар када гостујемо у Бијељини код Радника - нагласио је тренер "црвено-плавих" Игор Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана