Danilović pogodio remi u trećoj kontrolnoj utakmici Borca

Darko Pašagić
Danilović pogodio remi u trećoj kontrolnoj utakmici Borca

Antalija - Fudbaleri banjalučkog Borca u trećem kontrolnom meču u Antaliji igrali su neriješeno, 2:2, sa bugarskim prvoligašem Vitošom iz Bistrice i tako su prekinuli niz od tri uzastopna trijumfa od početka priprema.

Prvo su savladali na pomoćnom terenu Gradskog stadiona jajački Metalege sa 2:0, a potom u Turskoj rumunsku Čikzeredu sa 2:0 i ruski Ahmat iz Groznog sa 2:1. Izabranici Darka Vojvodića poveli su već u trećem minutu poslije dobre akcije Stojana Vranješa i Nikole Mojovića, koju je u gol pretvorio Demir Jakupović. Samo pet minuta kasnije Bugari su mogli do izjednačenja, ali je šut sa penala Stefana Hristova završio pokraj gola. U 15. minutu zbog prigovora isključen je Saša Kajkut, ali sa pravom zamjene, pa je ušao Milan Šikanjić. Do kraja prvog poluvremena igrači Vitoše su preokrenuli rezultat pogocima Ivajla Lazarova u 38. i Georgija Kupenova u 40. minutu. U nastavku susreta Vladan Danilović je u 57. minutu iskoristio je kiks golmana bugarske ekipe, lobovao ga za konačnih 2:2 i tako se u drugom uzastopnom susretu upisao u strijelce.

- Možda smo mogli i bolje odigrati u ovom susretu, ali očito da nas je jak tempo treniranja prethodna dva dana poprilično izmorio. Uz sve to u finišu prvog dijela previše olako primili dva gola. Drago mi je što sam se ponovo upisao u strijelce, ali je najvažnije da pripreme protiču u najboljem redu. Novajlije se polako uklapaju i sigurno ćemo imati daleko jaču ekipu nego jesenas - rekao je Danilović.

Treba istaći da je Vranješ odigrao prvi meč po povratku u Borac i da je odmah zadužio kapitensku traku.

Borac je započeo susret u sastavu: Savatović, Si. Dujaković, Ćosić, Bajić, Runić, Milutinović, Danilović, Vranješ, Kajkut, Mojović, Jakupović. U igru su još ulazili: Topolović, Arsić, Lekanić, Žeravica, Batar, Zarić, Kujundžić, St. Dujaković, Popović.

Arsenal umjesto Atiraja

Posljednju utakmicu na pripremama u Antaliji fudbaleri Borca odigraće u petak od 11 časova, ali protivnik neće biti Atiraj iz Kazahstana, već ukrajinski premijerligaš Arsenal iz Kijeva.

- Ponuđen nam je duel sa Ukrajincima uz direktan prenos na TV Arena sport i prihvatili smo da promijenimo rivala - rekao je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana