Danilović donio plate zaposlenima

Darko Pašagić
Danilović donio plate zaposlenima

Banjaluka - Uprava Fudbalskog kluba Borac postigla je dogovor sa jednom menadžerskom agencijom iz inostranstva o prodaji prava na Vladana Danilovića.

Banjalučani će za mladog fudbalera do ljeta inkasirati ukupno 250.000 evra, ali i više neće imati nikakvih obaveza prema mladom igraču, koji će u nastavku sezone i dalje nositi "crveno-plavi" dres. Tako je konačno završena saga o odlasku mladog fudbalera, koji je bio na meti nekoliko klubova i blizu prelaska u Olimpiju. Iz kluba nisu željeli da otkriju ime agencije, a potpredsjednik Borca Vico Zeljković objasnio je dinamiku priliva novca.

- Prvih 100.000 evra dobićemo do kraja sljedeće sedmice, a ostatak od 150.000 evra do kraja juna. Uz sve to, imamo i 10 odsto od njegove iduće prodaje. On ostaje naš igrač do ljeta, a agencija je na sebe preuzela sve obaveze prema njemu, od plate do stana i hranarine. Uz sve to, mora se istaći da nemamo nikakvu obavezu prema agenciji da Danilović mora igrati do kraja sezone, odnosno nećemo plaćati nikakve penale ako se mladi igrač ne pojavi na terenu. Naravno, nama je u interesu da igra da bi ga neko kupio za što veći iznos, jer bi tako dio kolača koji bi nama pripao bio veći. Smatram da je ugovor više nego korektan i da je ovo jedan od najvećih transfera u istoriji Borca - naglasio je Zeljković.

Prva rata neće uspjeti da zakrpi sve rupe, ali će pomoći u obezbjeđivanju licence za iduću sezonu, dok će džepove napuniti i zaposleni.

- Prioritet će nam biti isplata od tri do četiri plate radnoj zajednici i omladinskoj školi, koje smo proteklih mjeseci na račun prvog tima i stručnog štaba malo zanemarili. Uskoro nam se približava i licenciranje za narednu sezonu i za to će nam trebati otprilike 150.000 maraka. Sigurno je da ćemo taj iznos nabaviti i da će Borac, baš kao i prošle godine, dobiti licencu. Tada smo bili prvoligaši i mnogi su sumnjali, da nećemo biti u stanju da dobijemo licencu, ali smo uspjeli. Ovih dana obavićemo i razgovore sa predstavnicima "Džaje" o dugu od kojeg ne bježimo - nastavio je Zeljković.

Isplaćivanjem dugovanja prema bivšim igračima i dobijanjem licence Banjalučanima će biti olakšan posao za budućnost.

- Treba odmah da svima bude jasno da ćemo sada većinu dugova izmiriti i da će postupak za dobijanje licence za sezonu 2019/20. biti mnogo lakši. To je ono čemu težimo i siguran sam da smo na pravom putu. Preostali dio novca od 150.000 evra, koji ćemo dobiti do kraja juna, iskoristićemo za pojačanja u ljetnjem prelaznom roku, za odlazak na pripreme i za ostalu tekuću problematiku. Vjerujem da ćemo tada uspjeti da prodamo još nekog igrača, recimo golmana Nemanju Trkulju, i dodatno popraviti finansijsko stanje - dodao je Zeljković.

Posljednjeg dana prelaznog roka u Platonovu je stigao lijevi bek mostarskog Zrinjskog Luka Lučić. Nekadašnji kadetski i omladinski reprezentativac Hrvatske u redove "crveno-plavih" došao je na pozajmicu do kraja sezone. Ugovor sa Mostarcima mu ističe na ljeto i ukoliko zadovolji, uprava Borca će sa mladim defanzivcem sjesti i dogovarati se o nastavku saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana