Даниловић донио плате запосленима

Дарко Пашагић
Даниловић донио плате запосленима

Бањалука - Управа Фудбалског клуба Борац постигла је договор са једном менаџерском агенцијом из иностранства о продаји права на Владана Даниловића.

Бањалучани ће за младог фудбалера до љета инкасирати укупно 250.000 евра, али и више неће имати никаквих обавеза према младом играчу, који ће у наставку сезоне и даље носити "црвено-плави" дрес. Тако је коначно завршена сага о одласку младог фудбалера, који је био на мети неколико клубова и близу преласка у Олимпију. Из клуба нису жељели да открију име агенције, а потпредсједник Борца Вицо Зељковић објаснио је динамику прилива новца.

- Првих 100.000 евра добићемо до краја сљедеће седмице, а остатак од 150.000 евра до краја јуна. Уз све то, имамо и 10 одсто од његове идуће продаје. Он остаје наш играч до љета, а агенција је на себе преузела све обавезе према њему, од плате до стана и хранарине. Уз све то, мора се истаћи да немамо никакву обавезу према агенцији да Даниловић мора играти до краја сезоне, односно нећемо плаћати никакве пенале ако се млади играч не појави на терену. Наравно, нама је у интересу да игра да би га неко купио за што већи износ, јер би тако дио колача који би нама припао био већи. Сматрам да је уговор више него коректан и да је ово један од највећих трансфера у историји Борца - нагласио је Зељковић.

Прва рата неће успјети да закрпи све рупе, али ће помоћи у обезбјеђивању лиценце за идућу сезону, док ће џепове напунити и запослени.

- Приоритет ће нам бити исплата од три до четири плате радној заједници и омладинској школи, које смо протеклих мјесеци на рачун првог тима и стручног штаба мало занемарили. Ускоро нам се приближава и лиценцирање за наредну сезону и за то ће нам требати отприлике 150.000 марака. Сигурно је да ћемо тај износ набавити и да ће Борац, баш као и прошле године, добити лиценцу. Тада смо били прволигаши и многи су сумњали, да нећемо бити у стању да добијемо лиценцу, али смо успјели. Ових дана обавићемо и разговоре са представницима "Џаје" о дугу од којег не бјежимо - наставио је Зељковић.

Исплаћивањем дуговања према бившим играчима и добијањем лиценце Бањалучанима ће бити олакшан посао за будућност.

- Треба одмах да свима буде јасно да ћемо сада већину дугова измирити и да ће поступак за добијање лиценце за сезону 2019/20. бити много лакши. То је оно чему тежимо и сигуран сам да смо на правом путу. Преостали дио новца од 150.000 евра, који ћемо добити до краја јуна, искористићемо за појачања у љетњем прелазном року, за одлазак на припреме и за осталу текућу проблематику. Вјерујем да ћемо тада успјети да продамо још неког играча, рецимо голмана Немању Тркуљу, и додатно поправити финансијско стање - додао је Зељковић.

Посљедњег дана прелазног рока у Платонову је стигао лијеви бек мостарског Зрињског Лука Лучић. Некадашњи кадетски и омладински репрезентативац Хрватске у редове "црвено-плавих" дошао је на позајмицу до краја сезоне. Уговор са Мостарцима му истиче на љето и уколико задовољи, управа Борца ће са младим дефанзивцем сјести и договарати се о наставку сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана