Danijel Šarić - Neću braniti za selekciju Katara

Dušan Repija
Danijel Šarić - Neću braniti za selekciju Katara

Doha - Ma kakav Katar! Neću braniti za tu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2015. godine. Znam ko izmišlja takve glasine i ovim putem mu poručujem da će pred sudom odgovarati za neistine.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" golman Barselone, Dobojlija Danijel Šarić kojeg smo putem telefona dobili dok se sa porodicom odmara u prestonici Katara Dohi. On ističe da je to povod za dezinformacije.

- Tačno je da sam na odmoru u Dohi. Ovdje sam već pet dana, gledao sam polufinalne i finalne utakmice tamošnjeg prvenstva, što je bilo dovoljno da zli jezici odmah počnu da izmišljaju razne neistine oko nastavka moje karijere. Valjda imam pravo da idem na odmor gdje hoću i da radim šta hoću... Još jednom poručujem onima što brinu o mojoj reprezentativnoj karijeri da ću poslije Dohe na odmor u Dubrovnik, pa u Igalo. Možda tada još nešto izmisle - rekao je Šarić.

On je u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri branio za Srbiju i Crno Goru, a 2011. godine upisao je nekoliko nastupa i u dresu selekcije BiH.

- Odavno sam stavio tačku na reprezentativnu karijeru. Nemam isto mišljenje sa ljudima iz RS BiH i mislim da je sa moje strane pošteno što sam im rekao da više ne računaju na mene. Sve ostalo još ranije sam ispričao i nemam više snage da ponavljam - rekao je Šarić.

Njegova Barselona nije uspjela da osvoji pehar u Ligi šampiona, pošto je u finalnom meču poražena od Hamburga.

- Bio je to jedan od najtežih poraza u karijeri. Borili smo se do kraja, ali nismo uspjeli i ostaje veliki žal što je to tako. Međutim, idemo dalje, Barsa je jedan od najvećih klubova u svijetu, što je pokazala dovođenjem Nikole Karabatića, tako da ćemo sljedeće sezone biti još jači i ponovo napasti evropsku krunu - zaključio je Šarić.

Šterbik

Dolaskom Arpada Šterbika u Barselonu katalonski klub "upario" je dva najbolja svjetska golmana. Šterbik je proglašen za najboljeg igrača na svijetu 2005. godine, dok je Šarić priznanje za najboljeg golmana na svijetu dobio prije dvije godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana