Далибор Илић вјерује у успјех Игокее: Настављамо жетву трофеја

Иван Драгичевић
Далибор Илић вјерује у успјех Игокее: Настављамо жетву трофеја

Лакташи - Велике утакмице и играње под притиском полако постају нормална ствар за јуниоре Игокее па суботње полуфинале АБА лиге у Лакташима са Мегом дочекују максимално фокусирани, са израженом вјером у побједу и освајање трофеја.

Освајање Лиге младих БиХ у Сарајеву пред пуним гледалиштем "Мале Скендерије", трофеј Купа Републике Српске на гостујућем терену у Мркоњић Граду те побједе које су претходиле том успјеху као и шетња на турниру АБА лиге у Загребу показатељ су снаге Игокеиног тима који предводи маестрални Далибор Илић. Као репрезентативац Србије упознат је са квалитетом Меге и свим играчима индивидуално, тако да зна рецепт за побједу.

- Играмо против снажног противника, наш меч је финале прије финала. Одлично су вођени са клупе искусним тренером Владом Вукоичићем, али спремни смо да одговоримо на све изазове. Вјерујемо да можемо побиједити Мегу, освојити турнир и тако наставити жетву трофеја - рекао је Илић.

Мегу предводи центар сениорског тима Гога Битадзе који је Цедевити убацио 23, а Партизану и Звезди по 19 поена. Тим не почива само на Битадзеу, јер су ту Никола Мишковић и Андрија Марјановић као шампиони Европе те повратник из Реала Михаило Јовичић. Колико год дјеловали импресивно, и Митровчани имају мане.

- Морамо убрзати игру, анализирали смо и видјели да се споро враћају у одбрану послије датог коша. Из тог разлога битно је да играмо брзо како бисмо дошли до лаганих поена на обручу. Транзиција, контранапади и игра противнику у леђа је наша карактеристика па нема разлога да одустајемо од тога. У Мркоњићу смо одлично сачували центра Младости и њиховог најбољег играча Сретена Кнежевића, надам се да сличан посао можемо урадити са Битадзеом. Прилагођаваћемо се околностима које утакмица носи - додао је Илић.

Ови млади момци до сада су имали проблем са реакцијом послије великих побједа. Губили су мечеве након тријумфа против Борца и турнира у Загребу који су донијели емотивно пражњење. Не постоји страх да се освајање Купа може негативно рефлектовати на партију против Меге.

- Тај трофеј дао нам је додатни вјетар у леђа и мотив. Прославили смо то вече и одмах сутрадан одрадили тренинг. Пребацили смо се на подешавања АБА лиге и знам да нећемо понављати исте грешке. Сениорске утакмице нам значе управо на том плану, искуснији смо, растемо и сада идемо по нови пехар - закључио је Илић.

Распоред

У суботу су на распореду полуфиналне утакмице, на паркет лакташке дворане прво излазе Црвена звезда и Будућност, а тај меч почиње у 12.30 часова. Игокеа и Мега састају се од 15 часова. Утакмица за треће мјесто игра се у недјељу од 14.30 сати, а у 17 је заказано велико финале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана