Brčko disalo za kraljicu sportova

Dušan Repija
Brčko disalo za kraljicu sportova

Brčko - Kenijac Mozes Kibet pobjednik je 22. Vidovdanske trke u Brčkom u muškoj konkurenciji, dok je kod dama najbrža bila Bjeloruskinja Katsjarina Karnejenko.

Kibet je istrčao odličnu trku, iako nije uspio da obori rekord koji ostaje 28:11 minuta, jer je deset kilometara pretrčao za 28:35. Mnogo gledalaca kraj staze bodrilo je sve učesnike, a kao što je i najavljivano, najveći rival Kenijcu bio je njegov zemljak Ezra Kering i Rumun Nikolae Soare, koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

- Mislim da je rezultat mogao biti i malo bolji, ali bez obzira na to, zadovoljan sam trkom. Organizacija je bila odlična - rekao je Kibet.

Svi učesnici redom su isticali ljubaznost domaćina i odličnu atmosferu u publici.

Osjećala sam se vrlo prijatno. Publika mi je dala dodatnu snagu i ukoliko budem imala priliku sigurno ću se vratiti u Brčko i iduće godine - rekla je pobjednica u ženskoj konkurenciji, koja je istrčala stazu za 33:42 minuta.

Iza Karnejenkove na cilj su stigle Demise Gadise Mul iz Etiopije i Lilijan Gelaget iz Kenije.

Trka je ujedno bila i prvenstvo RS i BiH na deset kilometara, a najviše uspjeha imali su Srđan Samardžić i Jelena Kosić, koji su se okitili zlatnim medaljama.

Odlična uvertira za centralni događaj dana bilo je takmičenje beba u puzanju, kao i trke pretškolaraca i školaraca. Brčko je ponovo disalo za kraljicu sportova.

- Podijelili smo 4.800 takmičarskih paketa u svim kategorijama. Posebno nam je drago što se na startu pojavila 61 beba i oko 1.000 bubamara, djece do četiri godine. To je bogatstvo koje moramo da čuvamo. Iako je potrebno da prođe nekoliko dana da dobijemo izvještaj komesara IAAF, ne strahujemo za rezultate, jer je sve proteklo u najboljem redu. Imamo uigran tim koji je obavio posao na najvišem nivou, a posebno zahvaljujemo volonterima i gradskim javnim službama, bez kojih ne bi bilo moguće organizovati ovako zahtjevnu trku - rekao je direktor trke Borislav Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana