Брчко центар атлетске Европе

Душан Репија
Брчко центар атлетске Европе

Брчко - Централни догађај европске атлетике у суботу ће бити Брчко које је 22. пут домаћин Видовданске трке, једне од најјачих у овом дијелу Европе.

Улице овог града врвјеће од тркача свих узраста, а програм у 16.40 отварају бебе. Организатори су одлучили да се најмлађи становници овог града који имају мање од 15 мјесеци опробају у пузању, а припремили су им и занимљиве награде. Отварање такмичења сигурно ће привући велики број гледалаца, а Брчаци ће до сениорске трке која почиње у 18:55 часова уживати и у надметањима предшколараца и школараца. Сам поглед на стартну листу открива концентрацију квалитета као мало гдје у региону. Метеоролози су најавили добро вријеме, а имена тркача наговјештавају да је у опасности и рекорд трке који износи 28:11,00 минута. Учешће је потврдило 20 атлетичара и атлетичарки који у овом тренутку имају олимпијску норму. 

- Наступиће понајбољи Европљанин Румун Николае Соаре, који има резултат на десет километара од 28:25,00 минута ове сезоне и очекујемо његову борбу са сјајним Кенијцем Мозесом Кибетом, који је прије седам дана истрчао сличан резултат. По мени они су фаворити, али било ко са листе елитних тркача може да буде први - рекао је директор трке Борислав Ђурђевић.

Највећи фаворит женске трке је Кенијка Лилијан Џелагет, али су у сјајној форми и Катсјарина Шабан-Карнејенко из Бјелорусије, те Италијанка Фатна Маури.

- Све дјевојке су спремне да истрче испод 32 минута што је врло респектабилан резултат. У одличној форми је и Хрватица Бојана Бјељац, а наступиће и једна од најбољих дугопругашица из Србије у овом моменту Теодора Симовић.  Од наше Лусије Кимани такође очекујемо да се умијеша у расподјелу водећих мјеста - рекао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана