Брчанке прави тест нашег квалитета

Никола Лучић
Брчанке прави тест нашег квалитета

Бањалука - Одбојкашице БЛ Волеја почеле су сезону на сјајан начин у Премијер лиги БиХ јер након пет одиграних кола имају исто толико побједа.

Међутим, прави тест биће финале Купа РС против Бимал Јединства у петак (17 часова). Добро је познато да Брчанке већ годинама доминирају домаћим паркетима, али је серија Бањалучанки, које још нису изгубиле ниједан сет, за сваки респект.

Тренер Давор Гамбирожа поручује да је главни циљ његове екипе да пружи квалитетну одбојку у Брчком, као што је то случај у свакој утакмици.

- Сматрам да дјевојке имају квалитет, енергију и унутрашњу стабилност која може да донесе добар меч. Покушаћемо тактички да одрадимо све што је до нас како бисмо отупили напад Јединства. Ако то буде довољно за побједу, онда ћемо се свакако веселити заједно са нашим навијачима, а ако изгубимо, честитаћемо противницама - рекао је Гамбирожа.

Иако се, с обзиром на резултате, шампионске амбиције намећу саме по себи, Гамбирожа поручује да његов тим не размишља превише унапријед, него желе да корак по корак, од противника до противника, наставе серију.

- Наша издања ове сезоне нису случајна. Јасно је да нам годе овакви резултати, који су у складу са квалитетом који посједујемо и тиме како су дјевојке одрадиле припремни период. Све мисли су нам у овом тренутку усмјерене ка утакмици са Јединством и нашој игри, не желимо да дајемо неке дугорочне прогнозе - рекао је Гамбирожа.

Либеро екипе Маријана Савић изјавила је да је финале Купа велики меч за Бањалучанке и да у тиму влада одлична атмосфера пред дуел са “принцезама”. 

  • Идемо са жељом да побиједимо. Утакмица против Јединства увијек је изазов, али и сјајна прилика да покажемо квалитет који посједујемо. Пружићемо свој максимум, па ћемо видјети гдје ће нас то одвести - поручила је Савићева.

Све морамо заслужити

Након финалног меча Купа РС Волеју слиједе утакмице у Премијер лиги БиХ против Јахорине, Куле, Смеча, а онда и дерби са Јединством. Гамбирожа је сигуран да нико ништа неће поклонити његовој екипи.   

- Кад се осврнемо на припремни и такмичарски дио сезоне, све то лијепо изгледа, али много је зноја било потребно и доста је поена одиграно да бисмо дошли до ове позиције. Наша игра може бити само боља у наредним утакмицама и надамо се побједама, али ћемо морати да их заслужимо. Вјерујем у своје дјевојке и у стручни стаб - закључио је Гамбирожа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана