Brčaci nastavljaju evropske snove

Nikola Lučić
Brčaci nastavljaju evropske snove

Amrizvil - Istorijski plasman odbojkaša Mladosti u osminu finala CEV kupa mogao bi da bude nadograđen ukoliko bi Brčaci večeras u prvoj utakmici protiv Amrizvila (19 časova) ostvarili dobar rezultat i napravili prvi korak ka narednoj rundi.

Iako su Švajcarci favoriti za prolazak u četvrtfinale, izabranici Branka Mišića su protiv holandskog Oriona pokazali da to ne mora ništa da znači i da se ne plaše nikoga. Igrač od koga se očekuje da donese najviše poena i bude predvodnik je Nemanja Božić, koji je u prethodne dvije evropske utakmice poentirao 52 puta.

- Kada sam bio u Lucernu, igrao sam protiv njih. Mislim da su malo bolja ekipa od Oriona, ali je nama prolazak u osminu finala dao krila i ne želimo da se ovdje zaustavimo. Oni su tim kojem je mnogo stalo do odbojke i mnogo ulaže u ovaj sport  - rekao je Božić.

Odbojkaš koji u timu aktuelnog šampiona BiH igra na poziciji primača, Radoslav Janjić, rekao je da on i njegovi saigrači u Švajcarskoj žele da ponove izdanja iz prethodne runde.    

- Sigurno je da oni imaju dosta više iskustva od nas kada su nastupi u Evropi u pitanju. Godinama su u vrhu švajcarske lige, ali imamo svoje šanse i, ako ih iskoristimo, možemo da napravimo novo čudo. Jaki su na svim pozicijama i imaju dosta internacionalaca a, koliko sam shvatio od trenera Mišića i Keserovića, njihov najbolji igrač je tehničar, što znači da ćemo morati da serviramo jako dobro ako želimo povoljan rezultat. Još nas drži euforija od istorijskog plasmana u osminu finala i veoma sam zadovoljan kako igramo, tako da se nadam da ćemo i tamo prikazati našu igru i ostvariti pozitivan rezultat. Oni su svakako favoriti, ali bili su i Holanđani, tako da, ako žele da prođu dalje, moraće to da pokažu na terenu. Imamo samopouzdanja, igraćemo rasterećeno, bez pritiska i svakako se nadamo prolasku dalje - rekao je Janjić.

Prepoznat uspjeh

Dobre igre odbojkaša Mladosti u drugom po jačini evropskom takmičenju nisu prošle nezapaženo ni u međunarodnim okvirima. Tako je “Svijet odbojke”, jedan od najpopularnijih veb-sajtova koji donosi vijesti iz svijeta odbojke, napravio priču o Brčacima, koje su predstavili kao jedno od najpriznatijih iznenađenja CEV kupa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana