Bratunčani pred velikim izazovom idućeg ljeta: Uprava traži pare za elitu

Milan Zubović
Bratunčani pred velikim izazovom idućeg ljeta: Uprava traži pare za elitu

Bratunac - Osvajanje titule košarkaškog šampiona Republike Srpske zadalo je “glavobolju” upravi Bratunca, koja je sada na velikim mukama jer mora obezbijediti sredstva za nastup u Ligi BiH.

Potreban je mnogo veći budžet za igranje u eliti BiH od onog koji su do sada imali na raspolaganju, a Bratunčani nisu bili među bogatijim klubovima u Prvoj ligi Srpske, tako da će morati pronaći mnogo veća sredstva koja su neophodna za nastup, pa ih očekuje dugo vrelo ljeto. Prema riječima generalnog sekretara ekipe Nedeljka Jokanovića, slegle su se emocije nakon velikog uspjeha i sada tek treba da zavrnu rukave.

- Lakši dio smo pregrmjeli i sada dolazi onaj mnogo teži. Nadamo se da ćemo igrati Ligu BiH iduće sezone, pa smo povodom toga imali sastanak sa načelnikom opštine, koji je usmeno podržao našu veliku želju, pa vjerujem da ćemo ubrzo krenuti u realizaciju projekta. Ima mnogo posla da se uradi, prije svega u dvorani koja ne ispunjava nekoliko uslova za igranje u najvišem rangu. Koševi mogu da zadovolje potrebe, dok moramo obnoviti rasvjetu, sanirati svlačionice i mokre čvorove te postaviti nove stolice i urediti grijanje - izjavio je Jokanović.

Sve ovo trebalo bi da bude uvod u formiranje igračkog kadra koji će doći na red tek po okončanju ovih radova.

- Sve zavisi od toga hoćemo li obezbijediti dovoljno sredstava da igramo Ligu BiH i ako dobijemo zeleno svjetlo onda krećemo u formiranje igračkog kadra kojem su potrebna kvalitetna pojačanja da bi uspješno parirali ostalim klubovima. Ako budemo igrali u Ligi BiH, nećemo imati mnogo problema da sklopimo ekipu, ali još čekamo da vidimo kako će se situacija odvijati. Imamo podršku Košarkaškog saveza Republike Srpske te se zaista nadam da ćemo uspjeti u svom naumu pošto je Bratunac to zaslužio odličnim igrama ove sezone koja će biti zapisana zlatnim slovima - naglasio je Jokanović.

Od dna do vrha

Bratunac je prije godinu ispao iz lige, da bi sada stigao do šampionske titule. Kao četvrta ekipa ušli su u plej-of i u polufinalu eliminisali Leotar (2:1), koji je slovio za favorita cijele završnice, da bi u finalu bili bolji od Borca sa 3:1 u seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana