Bratunac definitivno igra u Ligi BiH: Prvo trener, pa formiranje tima

Milan Zubović
Bratunac definitivno igra u Ligi BiH: Prvo trener, pa formiranje tima

Bratunac - Košarkaši Bratunca definitivno će igrati u Ligi BiH iduće sezone, potvrđeno je na sjednici Skupštine kluba.

Šampione Republike Srpske očekuje debitantski nastup u najvišem rangu, a sada će biti pred velikim izazovom pošto im je potreban mnogo veći budžet za formiranje ekipe nego što je to bio slučaj prošle sezone.

- Načelnik naše opštine Nedeljko Mlađenović obećao je pomoć i odlučili smo da se takmičimo u Ligi BiH. Krećemo sa daljim aktivnostima, komisija je pregledala dvoranu i uočila nedostatke pa ćemo raspisati tendere za sanaciju. Prioritet je rješenje problema grijanja koje nam je rak-rana - rekao je sekretar kluba Nedeljko Jokanović.

Treneru Milivoju Mlađenoviću, koji je ekipu vodio do istorijskog uspjeha, biće ponuđen nastavak saradnje.

- Razgovaraćemo sa Mlađenovićem i želimo da ostane sa nama, ali moramo jasno definisati kako dalje da radimo, što će biti poznato iduće sedmice. Nakon što riješimo pitanje trenera, krenućemo sa formiranjem tima - dodao je Jokanović.

Sam Mlađenović ne krije želju da ostane u klubu i potvrdio je da će sve biti jasno iduće sedmice.

- Uvijek sam u službi kluba i iduće sedmice pričaćemo o svemu, jer ekipu očekuje mnogo teže takmičenje nego što je bio slučaj u Prvoj ligi Republike Srpske. Ambicije ekipe biće vezane samo za opstanak, dok ni o čemu drugo ne treba da pričamo. Biće to novo veliko iskustvo za nas i moramo opstati da bismo poslije mogli juriti bolje rezultate - rekao je Mlađenović.

Najavio je razgovor sa svim igračima iz prošle sezone.

  • Igrači koji su osvojili titulu biće privilegovani u razgovoru o produžetku saradnje i želimo da ih sve zadržimo u klubu, naravno, ako i oni to hoće. Od njihovog izjašnjavanja zavisi koga ćemo dovoditi. Imamo već neke kontakte i nudi nam se veliki broj igrača, mada je sigurno da će nam biti potrebna barem trojica novih u startnoj petorci, a poslije ćemo vidjeti kako dalje - istakao je Mlađenović.

Saradnja sa Igokeom

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik prije nekoliko dana najavio je mogućnost saradnje sa Bratuncem, a u ovom klubu pozdravili su taj gest.

  • - Skupština je dala dozvolu Predsjedništvu da dogovara saradnju sa Igokeom, koja je raspoložena da nam pomogne. Još nema ništa zvanično i tek treba da porazgovaramo kakva bi to bila saradnja te smo zainteresovani da postignemo dogovor - rekao je Jokanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana