Borcu veće šanse nego Slogi i Leotaru

Dušan Repija
Borcu veće šanse nego Slogi i Leotaru

Banjaluka - Četvrtfinalnim utakmicama počinje plej-of Premijer lige za rukometaše, a prema ocjenama trenera, biće najneizvjesniji možda i u istoriji, pa će svaki gol ili odbrana golmana biti vrlo važni.

Srpsku će predstavljati tri kluba, Sloga, Leotar i Borac, koji ipak ima za nijansu veće šanse da ode do samog kraja. Veliki vjetar u leđa pred dvomeč sa Konjuhom Banjalučani su dobili osvajanjem Kupa BiH, pa su sigurno rasterećeniji i naoružani većim samopouzdanjem od rivala. Utakmice sa “stolarima”, posebno u Živinicama, uvijek su na jednu loptu, a trener Mirko Mikić ne očekuje da će biti mnogo drugačije ni u subotu.

- Kompletan plej-of je dosta komplikovan i, iskreno, očekujem neka iznenađenja već u prvom kolu. Naš protivnik je vrlo nezgodan, često podvlačim da igraju zajedno još od mlađih kategorija, strpljivi su u napadu, njihov golman uvijek protiv nas ima 15 odbrana. Bez obzira na sve, spremili smo se dobro i znamo šta možemo da očekujemo jer ih odlično poznajemo. Ne krijemo da nam je cilj titula i spremni smo da idemo do kraja - rekao je Mikić.

U prvom meču vjerovatno neće moći da računa na Deana Šešića i Srđana Mijatovića, pa će veliki teret u odbrani, ali i napadu morati da podnese Srđan Savić.

- Puni smo samopouzdanja, tako da idemo na pobjedu i u prvom meču, kao i u srijedu. Dobro ih poznajemo, posebno pivota Mirka Marčetu, koji nam obično napravi velike probleme, pa se nadam da smo spremili dobru taktiku. Imamo pravo da se nadamo najboljem - rekao je Savić.

U dobrom raspoloženju početak doigravanja očekuje i Sloga, koja je prošlog vikenda bila najbolja na završnom turniru Kupa RS.

- Pokazali smo u Trebinju da možemo mnogo, doigrali smo dvije dobre utakmice i kući donijeli pehar. Sigurno da se nadamo da možemo proći i Bosnu, iako je ona ligaški dio završila na drugom mjestu. Kod kuće smo ih dobili sa dva razlike, u Visokom izgubili sa isto toliko, tako da se nadam dobrom rezultatu pred našim navijačima - rekao je trener Sloge Danko Panić.

Rukometaši Leotara dočekuju Gračanicu sa gorčinom poraza u finalu Kupu RS, ali bez obzira na sve, Trebinjci imaju odličnu sezonu, pa se nadaju da, uprkos lošem raspoloženju, mogu napraviti iznenađenje.

- Nije Gračanica tek onako stigla do prvog mesta u ligaškom delu, ali ne želimo da se predamo bez borbe. Poremetio nas je malo neuspeh u Kupu, ali to je sada iza nas - rekao je trener Leotara Darko Tavrić.

Parovi

Sve utakmice do finalne serije igraju se po kup sistemu, dakle dalje će tim koji bude imao bolji skor u dvomeču, a u četvrtfinalu se sastaju, subota:  Sloga - Bosna (18), Vogošća - Izviđač (19), Konjuh - Borac m:tel (19), Leotar - Gračanica (19). Revanši su na programu u srijedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana