Borčev serum za agresivnog rivala

Ivan Dragičević
Borčev serum za agresivnog rivala

Banjaluka - Poraz u derbiju od Izviđača već je arhiviran za rukometaše Borca m:tel koji u subotu od 18 časova dočekuju visočku Bosnu u utakmici osmog kola Premijer lige BiH.

Bosna je povratnik u najviši rang i odlučna da ne bude epizodista. Sve tri pobjede ostvarila je na domaćem parketu, dok na gostovanjima nije imala uspjeha. Za nastavak takvog niza potrudiće se Banjalučani koji su u svom „Boriku“ favoriti protiv svake ekipe iz ovog prvenstva.

- Gledamo da nastavimo u pobjedničkom ritmu, zaboravili smo na poraz u Ljubuškom i potpuno smo fokusirani na novog protivnika. Dobro smo se spremili, sastajemo se sa ekipom koja je veoma agresivna u odbrani i na tome bazira igru. Do sada nisu osvojili nijedan bod u gostima, ali su tijesno gubili te utakmice. Respektujemo ih, pokazali su ozbiljnost dovođenjem Adnana Harmandića koji je igrao u njemačkoj Bundesligi, a tu je i bivši desni bek Borca Elis Memić. Oslabio ih je odlazak Ivana Divkovića, ali svakako su ozbiljan protivnik - rekao je trener Banjalučana Bojan Unčanin.

Od ranije su odsutni Marko Komnenović i Nemanja Bezbradica. Ovaj drugi je operisao ligamente koljena i počeo je sa rehabilitacijom. Protiv Bosne najvjerovatnije neće biti Armina Marića tako da Unčanin ima uži izbor igrača na spoljnim pozicijama. U tim se vraća Duško Hercegovac, a mladi Marko Ćeranić očekuje veći doprinos krila.

- U prethodnim utakmicama imali smo problem sa širinom u napadu i to moramo da popravimo. Nisam do kraja zadovoljan ni svojim igrama, prošle sezone nisam imao minutažu tako da se i to osjeti. Vjerujem da će rasti moja forma kako vrijeme bude odmicalo i da ćemo napredovati timski. Idemo po novu pobjedu - rekao je Ćeranić.

Plasman: Izviđač 21, Borac m:tel 15, Vogošća 15, Konjuh 12...

Sloga u Goraždu

Rukometaši dobojske Sloge nadaju se prvim gostujućim bodovima, jer u subotu od 20 časova gostuju Goraždu. To im je protivnik po mjeri i Dobojlije bi uz dobru igru mogli do cijelog plijena. Ostali parovi, subota: Vogošća - Slavija (18 časova), Maglaj - Izviđač (19). Svoj meč Derventa i Konjuh igraju u srijedu zbog obaveza gostujuće ekipe u Čelendž kupu. Slobodna je Bosna iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana