Borac večeras juri deseti, Krupa četvrti pehar

Darko Pašagić
Borac večeras juri deseti, Krupa četvrti pehar

Banjaluka - Na Gradskom stadionu večeras će pasti odluka, ko će biti pobjednik 22. Kupa Banjaluke, čije će finale između Borca i Krupe biti igrano od 19 časova povodom krsne slave grada, Spasovdana.

U dosadašnjim takmičenjima Borac je imao daleko više uspjeha i sa devet osvojenih pehara ubjedljivo je najbolji, dok je Krupa tri puta trijumfovala, baš kao i BSK i Krila Krajine. “Crveno-plavi” nisu blistali ove sezone i smatraju da bi sezonu bilo lijepo krunisati bar jednim peharom u čijem su prošlogodišnjem finalu poslije boljeg izvođenja penala savladali Krupu sa 5:4 (1:1).

- Krupa je jedna konstanta, dvije godine već igraju Ligu za prvaka. Očekujem dobru utakmicu. Kadrovskih problema imamo i mi i oni, ali motiva neće nedostajati. Očekujem i dosta publike. Malu prednost dajem Krupi, međutim daćemo sve od sebe da osvojimo pehar - rekao je novi sportski direktor FK Borac i do kraja sezone pomoćnik u stručnom štabu Marko Maksimović.

Povrede i dalje muče Nemanju Trkulju, Luku Lučića, Dejana Glišić, Stefana Dujakovića i Sinišu Dujakovića, ali iz Borca poručuju da će najjači mogući sastav izaći na teren.

- Sigurno će igrati Bojan Puzigaća i Mahir Karić, iako njih dvojica ne mogu igrati u posljednjem prvenstvenom kolu protiv Slobode zbog žutih kartona. Roster je skraćen, ali borićemo se da odbranimo trofej - istakao je Maksimović, koji je dodao da će donatorsko veče FK Borac biti održano 1. juna u restoranu na ostrvu Ada.

Krupa će prvenstvenu trku završiti na šestoj poziciji, ostala je bez pehara Kupa BiH, ali ima šansu za još dva trofeja, jer pored finala Kupa grada igra i finale Kupa Republike Srpske, 24. maja u Prijedoru protiv bijeljinskog Radnika. Na ruku im ide i činjenica da su ove godine čak tri puta savladali Borac, dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu RS uz gol razliku od 5:0.

- Imamo velikih kadrovskih problema pred ovaj susret. Povrijeđeni su Nusmir Fajić, Miljan Ljubenović, Ajdin Redžić, Stefan Savić, Jovo Lukić, Milorad Balabanović, a neće igrati ni Aleksandar Vukotić, koji se vratio iz Belgije, još je tu sa nama, ali je kao što je poznato već član Vasland Beverena - istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

On je rekao da je Krupa pokazala tokom sezone koliko može u duelima sa Borcem, ali da će sada bit druga priča.

- Igraćemo praktično bez pola tima, moraćemo mnogo da kombinujemo, ali se ipak nadam da možemo stići do trijumfa i četvrtog pehara u ovom takmičenju - dodao je Starčević.

Pobjednici

1997. Omladinac

1998. Borac

1999. BSK

2000. Borac

2001. Krila Krajine

2002. Borac

2003. Krila Krajine

2004. Borac

2005. Krila Krajine

2006. Željezničar

2007. Borac

2008. BSK

2009. Borac

2010. BSK

2011. Borac

2012. Naprijed

2013. Krupa

2014. Borac

2015. Krupa

2016. Krupa

2017. Borac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana