Борац уз пријатеље поново до врха

Душан Репија
Борац уз пријатеље поново до врха

Бањалука - Прешао сам седам брда и седам гора како бих присуствовао лијепом догађају, ријечи су легендарног Абаса Арсланагића на донаторској вечери "Заједно за Борац" и оне најбоље показују колико овај клуб значи људима, а колико их се скупило на вечери говори да овај клуб није остао сам.

"Ником тако не иде од руке да проноси славу Бањалуке", химна је бившег европског шампиона којем је означен почетак донаторске вечери и она је подсјетила на славне дане када је Борац харао Европом. Многима је стало да се клуб поново врати на старе стазе славе, а међу онима који су дошли да помогну били су предсједник РС Милорад Додик, предсједница Владе Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, бивши играчи и тренери, људи из јавног, политичког, привредног и спортског живота.

- То је клуб богате традиције и освајач европских титула. Изњедрио је олимпијског побједника и сада крећемо у рехабилитацију клуба и да Борац поново заузме своје мјесто у регионалним и европским такмичењима - рекао је Додик.

Директор "црвено-плавих" Владимир Бранковић није крио задовољство урађеним на манифестацији, након које је одржан велики концерт у двораник "Борик".

- Скупљена су значајна средства, а не бих још о цифрама, јер још број није кончан. С обзиром на све људе који су дошли и одазвали се акцији, Борац је показао да се враћа тамо гдје му је и мјесто. Уз нас је стао државни врх, позиција и опозиција, и та подршка је вјетар у леђа - истакао је Бранковић.

Градоначелник Радојичић обећао да је ће Бањалука увијек бити уз Борац, клуб који је у историји највише проносио славу града и додао да очекује да ће у понедјељак на Скупштини града проћи приједлог да Борац добије 113.000 марака. Уз Борац ће бити његови бивши играчи, а долазак Арсланагића, који је у позним годинама, јесте доказ за то.

- Видим да се људи који воде клуб труде и да имају подршку институција, надам се да ће се јаче укључити привредници, али схватам да је ситуација доста тешка. Увијек говорим да је основа школовати свој кадар и сачувати ту дјецу у клубу што је дуже могуће. То је суштина, није увијек титула пресудна - казао је он.

Борац Вујовићу као породица

Једна од најбољих рукометних стручњака у свијету Веселин Вујовић није могао да се појави на свечаности, али је послао писмо подршке Борцу, којег је назвао фамилијом.

- Немате појма колико ми је криво што нећу бити са вама да вам лично пружим подршку. Када се у рукометним круговима широм Европе помене име Борца, људи устају из поштовања према ономе што сте некада били, јер мало клубова на свету може да вам стане уз раме. Надам се да ће бити људи који могу да вам помогну у сваком смисли да поново будете неко чиме се поноси Бањалука, РС и свако коме је Борац у срцу. Од срца вам желим да се име Борца поново нађе тамо где му је место, међу најбољим у Европи - написао је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана