Borac sve drži u svojim rukama

Dušan Repija
Borac sve drži u svojim rukama

Viljnus - Rukometaši Borac m:tela u petak oko 13 časova sletjeli su u Viljnus, pa su poslije ručka i obaveznog odmora osjetili dvoranu u kojoj će u subotu od 16 časova po našem vremenu odigrati prvi meč četvrtfinala Čelendž kupa sa domaćom Švijesom.

Vedra atmosfera prožeta šalama i smijehom bila je sastavni dio puta preko Zagreba i Beča do glavnog grada Litvanije. Niko nije razmišljao drugačije ni u trenutku kada su rukometaši bukvalno u posljednjem sekundama stigli da se ukrcaju na avion iz Beča ka Viljnusu, s obzirom na to da su nešto duže rješavali administrativne zadatke pred austrijskim carinicima. Za to vrijeme, drugi dio ekspedicije koju su činili novinari i dio stručnog štaba u šali su počeli da se prebrojavaju kako bi “sklepali” ekipu u slučaju da igrači ne stignu na let. Međutim, sve se rasplelo kako treba, pa je pravi rukomet ponovo postao centralna tema priče. Litvanci su skautirani posljednjih četiri-pet dana pa je prije svih, trener Mirko Mikić, upoznat sa njihovim vrlinama i manama.

- Znamo do detalja sa čim raspolažu. Imaju dvojicu momaka koji odskaču, Karolisa Atanavičijusa i Valdasa Dabravičijusa. Ostatak prve postave je solidan, ali mislim da mi imamo veću širinu. Nadam se da ćemo držati konce igra u svojim rukama, jer imamo kvalitet za to -  rekao je Mikić.

Odbrana bi trebalo da bude ključna prepreka za Švijesu, a ujedan od ključnih igrača koji bi trebalo da oteža svaki napad Litvancima je dobro raspoloženi kapiten Đorđe Ćelić.

- Jedva čekamo da počne utakmica. Mnogo smo trenirali, spremili se i nadamo se najboljem. Lično bih bio srećan bilo kakvom pobedom, a mislim da imamo snage za to. Moramo dobro da igramo u odbrani, malo ćemo više izlaziti prema lijevom beku koji je najopasniji i ako to uradimo kako treba ne bi smelo da bude problema - rekao je Ćelić.

Spremni svi igrači

Iako je imao problema u pripremi utakmice sa zdravstvenim biltenom, Mikić će biti na slatkim mukama, jer su svi momci zdravi i spremni za nadigravanje.

- Poveo sam 17 igrača iako u zapisnik može njih 16, pa mi je dan pred utakmicu najveća dilema koga da izostavim. Svi momci su zaslužili da dobiju šansu, počevši od najiskusnijih, do ovih najmlađih, kojima je ovo najvažnija utakmica u životu - rekla je Mikić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana