Борац славио против Леотара: Побједа за Звонара

Милан Зубовић
Борац славио против Леотара: Побједа за Звонара

Бањалука - Побједу у првом мечу финалне серије плеј-офа Прве лиге Републике Српске против Леотара (64:58) кошаркаши Борца скупо су платили јер су се повриједила чак два играча, Михајло Звонар и Бојан Лулић.

Звонар је сломио руку крајем првог полувремена када је незгодно пао на паркет након једног дуела, да би послије утакмице био оперисан и чека га вишемјесечна пауза. Више среће имао је центар Лулић, који је повриједио стопало па ће два дана носити лонгету, а љекари ће након тога одлучити хоће ли бити спреман за други меч финала који је на распореду сутра у Требињу. Иначе, финална серија игра се на три побједе, а трећи меч је у суботу у Бањалуци.

- Пред крај полувремена Звонар је ишао на блокаду, сударио се у скоку, а рука му је  запела у мрежици, па је незгодно пао на паркет. То нас је потресло и утицало да лоше одиграмо друго полувријеме, у којем смо убацили само три поена током посљедње четвртине. Побиједили смо за Михајла и надамо се да ће се што прије вратити на паркет. Није хтио одмах да иде у болницу већ је остао са нама до краја утакмице и тек онда отишао. Сигурно је трпио велике болове, али није желио да нас напусти и бодрио нас је са клупе. Сви смо потресени, а поједини су заплакали због тога у свлачионици - рекао је капитен Борца Срђан Лончар.

Ипак, захваљујући предности од десет поена из првог полувремена Бањалучани су сачували вођство до краја меча, иако су играли тотално другачије у односу на првих 20 минута.

- Имали смо отварање из снова, добру енергију, били смо агресивни у одбрани, чврсти у скоку, одлични у нападу, када смо погодили чак девет тројки. Послије повреде Звонара све је отишло у другом правцу. Рука се стегла, али смо успјели да одбранимо домаћи паркет. Током цијеле сезоне нисмо имали озбиљније повреде, а сада су нас задесиле двије, па ћемо морати да се прилагодимо ситуацији - казао је Лончар.

Тренер Леотара Дражен Шегрт није вјеровао колико је домаћин био прецизан у првом полувремену.

- Борац је имао нестваран шут и дао је девет тројки у првом полувремену јер се ми тада нисмо прилагодили на игру. Затварали смо рекет јер смо очекивали више од Шћекића и Тубака, што су они казнили шутем извана. Када смо заиграли пресинг, показали смо да се можемо носити с њима. Плеј-оф је дугачак и очекујем другачију утакмицу - рекао је Шегрт.

Стријелци

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Пеђа Лончар са 15 поена, Арсеније Вучковић имао је 12 поена и седам скокова, а Срђан Лончар, Бојан Лулић и Драган Тубак додали су по 11 поена, с тим што је Тубак имао 15 скокова. Марко Шћекић имао је десет скокова и један поен. Код Требињаца Марко Раичевић убацио је 20 поена, уз осам скокова и пет асистенција, док је Ђорђије Нинковић имао 13 поена, а Дејан Шакотић десет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана