Борац прижељкује меч из “Борика”

Синиша Котараш
Борац прижељкује меч из “Борика”

Бањалука - Посљедњих десетак дана било је и више него турбулентно у редовима актуелног освајача Купа БиХ, екипе Борца.

Само бод освојен у Мостару против Зрињског (20:20), те изненађујући пораз у “Борику” од Грачанице (22:24), довели су до смјене тренера Бојана Унчанина, а његову функцију је преузео досадашњи спортски директор Мирко Микић. Сада је пред њим и екипом велики изазов, да у двије утакмице елеминишу екипу Вогошће и пласирају се у четврто коло Челенџ купа. Бањалучани су прије непуни мјесец савладали Вогошћу на свом паркету са 32:28, а на тој утакмици “црвено-плаве” је водио управо Мирко Микић, што може да буде додатни стимуланс њему и играчима да понове добру игру те изборе тријумф на гостујућем терену, у мечу који је на распореду у суботу, са почетком од 17 часова.

- Тада је Бојан Унчанин, због приватних проблема, био спријечен да води тим и та утакмица ми је у ствари била деби на клупи првог тима. Свакако да нам та побједа много значи на психолошком плану, али то неће бити довољно ако не поновимо добру игру из тог сусрета - истакао је Микић.

Ипак, како је и сам некадашњи лијевокрилни играч Бањалучана нагласио, ово је ипак сасвим другачија врста утакмице у којој је веома важно остварити што бољи резултат уочи реванша, који ће бити игран 24. новембра у Бањалуци.

- Екипа је потпуно спремна, имам све играче на располагању и у Вогошћи ћемо наступити комплетни, први пут ове сезоне. Сви смо веома мотивисани да одиграмо добру утакмицу, направимо добар резултат, па чак и побиједимо да би нам у реваншу, пред нашим навијачима, било што лакше - додао је Микић.

Атмосферу из свлачионице пренио је Стефан Миљковић, који је екипу Борца појачао овог љета.

- Већ смо играли са Вогошћом, знамо њихов квалитет и мислим да можемо до победе. Али, да бисмо до ње и дошли, морамо да будемо они прави - рекао је Миљковић.

Стручни штаб

Насљедник Бојана Унчанина на клупи Борца Мирко Микић појаснио је и ко ће све бити дио његовог стручног штаба.

- Моји најближи сарадници биће Александар Међедовић и Горан Гарић, али ћу имати и помоћ када ми затреба и од свих осталих тренера наше омладинске школе рукомета - казао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана