Borac prestaje sa radom

Dušan Repija
Borac prestaje sa radom

Banjaluka - Veliki problemi potresaju sportski simbol Banjaluke. Naime, nijedna selekcija Rukometnog kluba Borac m:tel danas, a ni u narednom periodu neće trenirati zbog nagomilanih problema i kako je direktor kluba Vladimir Branković rekao nedovoljne pomoći institucija.

Branković je istakao da su osnovni problemi nemogućnost da Borac trenira u dvorani “Borik” i mora improvizovati tokom pripremnog perioda za iduću sezonu. Naglasio je da prvi tim trenira u nemogućim uslovima i barem jedan trening dnevno imaju u parku “Mladen Stojanović” te rekao da takvi uslovi nisu bili ni tokom rata, prije malo više od 20 godina.

- Prethodnih nekoliko mjeseci pokušavali smo da ne iznosimo naše probleme u javnost jer smo se nadali da ćemo dobiti mnogo veću pomoć koju zaslužujemo, ali nismo dobili nijedan odgovor na naše dopise institucijama. Ovakav scenario desio bi se i mnogo ranije da uprava kluba na čelu sa Milanom Radovićem i Marinkom Umičevićem nije davala vlastiti novac, nadajući se da će pomoć stići i da će neko od nadležnih imati razumijevanja za najtrofejniji sportski kolektiv Banjaluke. Njih dvojica samo još krvi nisu dala za Borac - izjavio je Branković.

Dodao je da je Borac jedan od rijetkih, a možda i jedini klub u BiH koji je u PDV sistemu.

-  Ovog mjeseca izdvojili smo oko 70.000 maraka za PDV. Od gradskih republičkih vlasti dobijamo 143.000 KM, od Ministarstva porodice, omladine i sporta dobili smo 30.000, a od gradskih vlasti 113.000, što u suštini vratimo kroz porez - istakao je Branković.

Prije samo nekoliko mjeseci činilo se da je situacija drugačija jer je saniran dobar dio naslijeđenih dugovanja.

- Voljni smo da i dalje tu budemo i nadamo se da će neko razumjeti naše probleme i izaći nam u susret. Vremena nema puno i moramo brzo djelovati jer nam osim prvenstva počinje i takmičenje u evropskom Čelendž kupu - rekao je Branković.

Čelendž kup

Branković je upozorio da bi odigravanje dvomeča trećeg kola EHF Čelendž kupa između Borca i predstavnika Azerbejdžana, ekipe Bakua, moglo da dođe u pitanje ukoliko čelnici kluba ne budu imali pomoć odgovarajućih institucija. Inače, još nije poznato gdje će ovaj dvomeč biti odigran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana