Borac osvojio treće mjesto na Arena kupu u Medulinu

nezavisne.com
Borac osvojio treće mjesto na Arena kupu u Medulinu

Medulin - Fudbaleri Borca osvojili su treće mjesto na Arena kupu u Medulinu pošto su sa ubjedljivih 3:0 savladali Cibaliju. Banjalučani se kući vraćaju zadovoljni jer su u četiri meča ostvarili tri pobjede i jedan poraz.

Izabranici trenera Igora Jankovića u borbi za bronzu savladali su ekipu iz Vinkovaca zahvaljujući golovima Petra Kunića u 20. i 62. minutu, te kapitena Nemanje Janičića, koji je mrežu protivnika zatresao u 79. minutu meča. Obje ekipe su imale još po nekoliko prilika, a najbliži golu bio je Bojan Puzigaća, koji je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

"Od prvog minuta sam kod igrača vidio veliku želju da savladamo protivnika i da pripreme u Medulinu završimo pobjedom. Ekipa je izgledala homogeno i rastrčano i dominirali smo tokom cijelog meča. Bilo je još dosta dobrih prilika, ali veoma smo zadovoljni", rekao je Janković.

Borac je igrao vrlo dobro tokom cijelog turnira i prije Cibalije je sa po 1:0 savladao Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac, dok je od "crveno-plavih" jedino bio bolji Inter iz Zaprešića, koji je slavio s 2:0.

Banjalučani se sa priprema vraćaju danas, a prije početka proljećnog dijela BHT Premijer lige BiH odigraće još jedan susret, i to protiv Metalegea, što će biti generalka.

Bh. prvenstvo se nastavlja 17. februara, a Borac će na proljećnoj premijeri odmjeriti snage sa Radnikom u Bijeljini, koji im je jedan od rivala za plasman u Ligu za prvaka. Borac je prvi dio sezone završio na sedmom mjestu sa bodom manje od šestoplasirane Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Prvenstvo će se podijeliti nakon četiri kola na proljeće u kojima će Borac da gostuje Radniku i Slobodi, dok će u Banjaluci dočekati Krupu i aktuelnog prvaka Zrinjski.

Borac je bio dosta aktivan u ovom prelaznom roku pa su klub ove zime napustili: Boris Raspudić, Asmir Avdukić, Goran Galešić, Borislav Erić, Rio Suzuki, Uroš Mirković, Miloš Kukić, Ivan Delić, Mahir Karić, Miloš Đorđević i Ivica Guberac. Angažovano je i nekoliko pojačanja pa će "crveno-plavi" dres u nastavku sezone nositi Armin Mahović, Mahir Karić, Stefan Dujaković, Danijel Majkić i Petar Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana