Борац одскочна даска Крупи за Европу

Дарко Пашагић
Борац одскочна даска Крупи за Европу

Бањалука - И трећи овосезонски меч против градског ривала Борца фудбалери Крупе ријешили су у своју корист, а човјек одлуке био је бивши фудбалер "црвено-плавих" Лазар Марјановић.

Прво су 24. септембра прошле године славили у деветом колу Премијер лиге као домаћини са 2:0, а потом мјесец касније, тачније у осмини финала Купа БиХ као гости идентичним резултатом, сада поново у окршају за бодове и чини се да је чета са Градског стадиона ове сезоне Крупи одскочна даска за пласман на европску сцену, који је изабраницима Слободана Старчевића све ближе и кроз првенствену трку.

Интересантно је напоменути да су од тих пет голова чак четири постигли бивши играчи Борца (Марјановић два у Купу и овај одлучујући у 20. колу), Елвир Кољић (првенство), Стефан Савић (Куп), а једини који је тресао мрежу "црвено-плавих" и није носио њихов дрес био је Миљан Љубеновић (првенство).

Гол вриједан три бода и већ сада сигурног пласмана у Лигу за првака Марјановић је страствено прославио.

- У сваку утакмицу улазим са истим жаром и мотивом без обзира против кога играм. Тако је било и против мог бившег клуба, коме желим много среће у наставку сезоне - нагласио је Марјановић.

Рекао је да је било веома тешко играти, али да су се саиграчи и он, ипак, добро снашли и на крају грешка противничке одбране одлучила је побједника.

- Драго ми је што сам помогао Крупи да дође до три бода и да већ сада пласманом у Лигу за првака обезбиједи опстанак, што нам је био првенствени циљ. Сада је много лакше, али се и отварају неки нови видици. Видећемо шта ће донети наставак трке за бодове, али и завршница Купа. Европа је и близу и далеко, и то би сигурно била круна сезоне, међутим далек је пут до тог циља - додао је Марјановић.

Уз њега најбољи актер сусрета био је капитен Крупе Александар Вукотић, који је опет био командант одбране свог тима и једноставно није дозвољавао играчима противничке екипе да се наиграју у казненом простору.

- Сви смо одиграли добро и као награда за то стигла је грешка ривала, која нас је довела до три бода и пласмана међу шест најбољих. О неким вишим циљевима је још рано говорити, али верујем да ако наставимо са оваквим играма можемо далеко да догурамо. Биће тешко, јер ћемо играти на три фронта, међутим, не предајемо се - истакао је Вукотић.

Крупа је зимус остала без четворице стандардних фудбалера: Елвира Кољића, Ирфана Јашаревића, Зорана Милутиновића и Стефана Барића, али се њихов изостанак, поготово на мечу против Борца, није много осјетио.

- Играће ова екипа још боље када се уигра и сигуран сам да ћемо у полуфиналним сусретима Купа БиХ бити они прави. Најважније је да имамо поново простора да пружимо шансу младима, а то смо показали и против Борца када су у финишу сусрета ушли Јово Лукић рођен 1998. и Саша Гламочић (2.000 годиште). Афирмација младих играча биће наш приоритет и у будућности и од тога нећемо одустати - истакао је тренер Слободан Старчевић.

Славио и Бомба

У свлачионици Крупе послије сусрета са Борцем велико славље, а међу најгласнијима био је млади репрезентативац Камеруна Винсент Паул Нгонди Бомба.

- Бомба нам се прикључио прије неколико дана и већ је показао да се ради о школованом играчу. Међутим, његов највећи проблем је што му виза истиче већ сутра, а велики је проблем да се продужи, јер мора ићи у Египат. Занимљив је играч, али ћемо видјети да ли ћемо успјети да ријешимо проблем његовог боравка у БиХ - нагласио је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана