Borac nema kome da se žali

Siniša Kotaraš
Borac nema kome da se žali

Banjaluka - I pored svih napora da i zvanično ulože žalbu na suđenje u Mostaru, na utakmici protiv Zrinjskog, u Borac m:telu do danas nisu uspjeli da dobiju odgovor na koji žiro račun da uplate propisanu taksu.

Takođe, očigledno je da pojedinci i dalje misle da se rukomet na ovim prostorima igra isključivo radi njih i po pravilima koje oni sami odrede. Kako drugačije protumačiti činjenicu da komesar za mušku Premijer ligu Zdenko Alpeza iz Mostara nije u zvanični bilten uopšte unio najavljenu žalbu Banjalučana!

- Mi smo se na vrijeme obratili kancelariji saveza sa pitanjem na koji žiro račun da uplatimo predviđenu taksu. Da se razumijemo, nije nam cilj da poništimo ovu utakmicu, kao ni da umanjimo trud i zalaganje rukometaša Zrinjskog, već da skrenemo pažnju na ponašanje i (ne)kvalitet pojedinih sudijskih parova i delegata, dok će komesar svoje ponašanje u ovom slučaju morati da objasni Upravnom odboru RS BiH, koji ga je i imenovao na tu funkciju - istakao je direktor Borca Vladimir Branković.

On je napomenuo da će klub ustrajati u ovom slučaju jer postoji redovna procedura i legalan način za razrješenje svih nesporazuma.

- Ipak, ne mogu a da ne kažem da su istupi i komentari ljudi iz Zrinjskog, na račun naše žalbe, krajnje smiješni. Zna se ko je ko u rukometu, pa i šire, a oni, da su toliko veliki, kako misle za sebe, ne bi dostavili onakav snimak utakmice. Pa, dijete u osnovnoj školi bi bolje postavilo kameru za snimanje, a ne kao što su to Mostarci uradili, iz ćoška dvorane, pa se jednostavno ništa ne može ni vidjeti - zaključio je Branković.

Nažalost, i pored svih napora da se situacija popravi, dugogodišnji nerad i javašluk morao je da ostavi trag. Možda najbolji primjer za to je i nedavna izjava golmana reprezentacije Benjamina Burića, inače člana Flenzburga, koji je rekao da su mu se u Njemačkoj smijali kada su vidjeli da selekcija BiH nema ni kompletnu opremu, te da su na nedavnom gostovanju u Bjelorusiji morali da od domaćina posuđuju šortseve.

Dok se čelnici kluba bore sa vjetrenjačama, prvotimci Borca vrijedno treniraju i pripremaju se za sutrašnji derbi sa Gračanicom u “Boriku”. Povratnik u Premijer ligu ima samo bod manje od “crveno-plavih” i najavljuje da u Banjaluku dolazi sa željom da se nadigrava i ostvari pozitivan rezultat.

- To je ekipa koja je dugo na okupu, ove sezone pojačana i sa reprezentativnim pivotom Muhamedom Toromanovićem. Vrlo su ozbiljni i veoma ambiciozni, tako da će to biti teška i neizvjesna utakmica, kako za nas, tako i za njih. Međutim, mi smo domaćini i moramo da preuzmemo ulogu favorita - naglasio je trener Borca Bojan Unčanin, uz napomenu da će tek nakon subotnjeg meča krenuti sa pravim pripremama za dvomeč trećeg kola Čelendž kupa sa Vogošćom.

Paklen raspored

Rukometaše Borca nakon utakmice sa Gračanicom čeka zaista paklen raspored. Naime, Banjalučani će, u ritmu subota - srijeda, za 15 dana odigrati pet utakmica. Seriju otvaraju sa Vogošćom u Čelendž kupu (17. novembar), a zatim ih do meča sa Konjuhom (21. novembar) čekaju utakmice protiv Lokomotive, revanš sa Vogošćom i prvenstveni meč sa Maglajem. Iz ove perspektive čini se nemogućim da u dogledno vrijeme pronađu termin za utakmicu osmog kola Premijer lige sa Slogom u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana