Borac najavio žalbu na suđenje

Siniša Kotaraš
Borac najavio žalbu na suđenje

Banjaluka - Ogorčeni pristrasnim i neprofesionalnim suđenjem Dženana Grbića iz Gračanice i Mirze Taletovića iz Gradačca uprava Rukometnog kluba Borac uložila je žalbu na dijeljenje pravde odmah po završetku utakmice u Mostaru sa Zrinjskim (20:20), u petom kolu Premijer lige BiH.

Kako su istakli u “crveno-plavom” taboru sudije su u nekoliko navrata napravile očiglednu materijalnu povredu pravila i tokom cijele utakmice nisu imale isti kriterijum, a u posljednjih dvadesetak minuta jednostavno im nisu dozvoljavali da igraju.

- Sve je krenulo od momenta kada smo imali četiri gola prednosti (17:13), a kada je Bojan Ljubišić odbranio zicer protivničkom krilu. Međutim, na sveopšte iznenađenje svih u dvorani, pa i samih igrača Zrinjskog, sudije su dosudile sedmerac iako je između našeg i protivničkog igrača bilo najmanje pola metra razmaka. Od tada, pa do kraja, uspjeli smo da postignemo samo tri pogotka pa ovaj remi možemo da posmatramo i kao pobjedu - razočarano je naglasio direktor Borca Vladimir Branković.

Prema njegovim riječima, sudije su svojim nakaradnim i vrlo često smiješnim odlukama direktno uticale na konačan rezultat.

- Tražili smo od uprave Zrinjskog CD sa snimljenom utakmicom na koji po propozicijama imamo pravo. Međutim, njihov službeni predstavnik je odbio da nam ga da! Zato je naš sportski direktor Mirko Mikić koji je bio zvanični predstavnik Borca u Mostaru najavio žalbu na suđenje i u njoj ćemo detaljno opisati sve ono što nam se desilo i upozoriti na detalje za koje smatramo da su bili na našu štetu. Na kraju su se i u Zrinjskom “smilovali” i obećali da će nam ipak poslati CD sa snimkom utakmice. Još ga nismo dobili, ali se nadamo da ipak hoćemo - istakao je Branković.

Ono što je posebno iziritiralo čelnike Borca jeste ponašanje delegata utakmice Damira Gadže sa Ilidže koji je na objavu Banjalučana na svojoj “Fejsbuk” stranici u kojoj optužuju sudije za loše suđenje te najavljuju žalbu dodao svoj komentar “Žalosno je što klubovi svoj neuspjeh peru preko sudija”.

- To je krajnje neprofesionalno i nekorektno sa njegove strane. On je prekršio Disciplinski pravilnik i sigurno je da će biti jedna od tačaka dnevnog reda na narednoj sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH. Razgovarao sam sa komesarom takmičenja Zdenkom Alpezom i objasnio mi je pravni način podnošenja žalbe i kompletne procedure - zaključio je Branković.

Najbolji u gostujućem timu bio je Vladan Đurđević sa pet golova, a po četiri su dodali Goran Daničić i Srđan Savić. Za domaćina Marijan Marić dao je pet golova.

Propozicije

U Propozicijama takmičenja Premijer lige BiH, u članu 47, stoji da u slučaju najavljene žalbe domaćin je obavezan da delegatu odmah preda CD sa sirovim snimljenim materijalom. Podrazumijeva se da bi isti CD trebalo da dobije i gost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana