Борац најавио жалбу на суђење

Синиша Котараш
Борац најавио жалбу на суђење

Бањалука - Огорчени пристрасним и непрофесионалним суђењем Џенана Грбића из Грачанице и Мирзе Талетовића из Градачца управа Рукометног клуба Борац уложила је жалбу на дијељење правде одмах по завршетку утакмице у Мостару са Зрињским (20:20), у петом колу Премијер лиге БиХ.

Како су истакли у “црвено-плавом” табору судије су у неколико наврата направиле очигледну материјалну повреду правила и током цијеле утакмице нису имале исти критеријум, а у посљедњих двадесетак минута једноставно им нису дозвољавали да играју.

- Све је кренуло од момента када смо имали четири гола предности (17:13), а када је Бојан Љубишић одбранио зицер противничком крилу. Међутим, на свеопште изненађење свих у дворани, па и самих играча Зрињског, судије су досудиле седмерац иако је између нашег и противничког играча било најмање пола метра размака. Од тада, па до краја, успјели смо да постигнемо само три поготка па овај реми можемо да посматрамо и као побједу - разочарано је нагласио директор Борца Владимир Бранковић.

Према његовим ријечима, судије су својим накарадним и врло често смијешним одлукама директно утицале на коначан резултат.

- Тражили смо од управе Зрињског ЦД са снимљеном утакмицом на који по пропозицијама имамо право. Међутим, њихов службени представник је одбио да нам га да! Зато је наш спортски директор Мирко Микић који је био званични представник Борца у Мостару најавио жалбу на суђење и у њој ћемо детаљно описати све оно што нам се десило и упозорити на детаље за које сматрамо да су били на нашу штету. На крају су се и у Зрињском “смиловали” и обећали да ће нам ипак послати ЦД са снимком утакмице. Још га нисмо добили, али се надамо да ипак хоћемо - истакао је Бранковић.

Оно што је посебно изиритирало челнике Борца јесте понашање делегата утакмице Дамира Гаџе са Илиџе који је на објаву Бањалучана на својој “Фејсбук” страници у којој оптужују судије за лоше суђење те најављују жалбу додао свој коментар “Жалосно је што клубови свој неуспјех перу преко судија”.

- То је крајње непрофесионално и некоректно са његове стране. Он је прекршио Дисциплински правилник и сигурно је да ће бити једна од тачака дневног реда на наредној сједници Извршног одбора Рукометног савеза БиХ. Разговарао сам са комесаром такмичења Зденком Алпезом и објаснио ми је правни начин подношења жалбе и комплетне процедуре - закључио је Бранковић.

Најбољи у гостујућем тиму био је Владан Ђурђевић са пет голова, а по четири су додали Горан Даничић и Срђан Савић. За домаћина Маријан Марић дао је пет голова.

Пропозиције

У Пропозицијама такмичења Премијер лиге БиХ, у члану 47, стоји да у случају најављене жалбе домаћин је обавезан да делегату одмах преда ЦД са сировим снимљеним материјалом. Подразумијева се да би исти ЦД требало да добије и гост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана