Borac m:tel počeo da sklapa tim za iduću sezonu: Đurđević ostaje,dolazi Dakić

Dušan Repija
Borac m:tel počeo da sklapa tim za iduću sezonu: Đurđević ostaje,dolazi Dakić

Banjaluka - Desno krilo Borca m:tel Vladan Đurđević produžio je ugovor, iz šabačke Metaloplastike stigao je srednji bek Nikola Dakić, dok su prve profesionalne ugovore potpisali djeca kluba Nikola (dvije godine) i Luka Knežević (tri).

Ovim je zvanično počelo stvaranje ekipe Banjalučana za iduću sezonu, iako je uprava kluba i ranije dogovorila nastavak saradnje sa nekoliko igrača. Tako će dres osvajača Kupa BiH i dalje nositi golmani Slađan Subotić i Arman Beširević, a u idućih nekoliko dana očekuje se još potpisa, jer su pregovori u toku sa kapitenom Đorđem Ćelićem, Duškom Hercegovcem, te Goranom Daničićem i golmanom Bojanom Ljubišićem.

- Već smo uradili dio posla, a u sljedećih deset, 15 dana očekujem da bi sve trebalo da bude poznato. Drago nam je što smo postali klub koji prije svega čuva svoju djecu i što su igrači počeli da prepoznaju naš trud i rad. Očekujem da formiramo ekipu jaču nego što je bila prošle sezone, jer je kao i svake sezone obaveza Borca da napadne domaće trofeje, a uz to se vraćamo na evropsku scenu jer ćemo igrati Čelendž kup  - rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Dakić je bio juniorski reprezentativac Srbije, ima 22 godine i bio je jedan od najboljih igrača Šapčana u prethodnoj sezoni, dok je Đurđević već dvije godine nosilac igre Borca, a tako će i ostati. Jučerašnji dan dugo će ostati u sjećanju Nikoli i Luki Kneževiću. Njih dvojica već su debitovali u dresu matičnog kluba, a Nikola je proglašen i za najkorisnijeg igrača završnog turnira Kupa RS.

- Ovaj ugovor je nešto o čemu sam maštao od prvog treninga. Potrudiću se kao i do sada da zaslužim povjerenje trenera i iskoristim svaki minut na terenu. Nadam se da ću se izboriti za što veću minutažu, a ona dolazi samo napornim radom - rekao je Nikola Knežević.

Još jedno dijete Borca Marko Ćeranić najvjerovatnije će sreću potražiti u drugoj sredini. Njemu je istekao ugovor i kako sada stvari stoje vjerovatno ga neće produžiti. Poslije jedne sezone klub je napustio Armin Marić.

Čelica na čekanju

Veliki plus za Borac sigurno bi bio dolazak iskusnog Duška Čelice, sa kojim je direktor kluba Vladimir Branković obavio dva razgovora.

- Imali smo konkretne i korektne pregovore, ali Duško čeka da vidi kako će se rasplesti situacija sa njegovim dosadašnjim klubom Hapoel Holonom. Pregovaramo sa još nekoliko igrača i kao što sam rekao, sve će biti poznato u idućih nekoliko dana - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana