Борац м:тел почео да склапа тим за идућу сезону: Ђурђевић остаје,долази Дакић

Душан Репија
Борац м:тел почео да склапа тим за идућу сезону: Ђурђевић остаје,долази Дакић

Бањалука - Десно крило Борца м:тел Владан Ђурђевић продужио је уговор, из шабачке Металопластике стигао је средњи бек Никола Дакић, док су прве професионалне уговоре потписали дјеца клуба Никола (двије године) и Лука Кнежевић (три).

Овим је званично почело стварање екипе Бањалучана за идућу сезону, иако је управа клуба и раније договорила наставак сарадње са неколико играча. Тако ће дрес освајача Купа БиХ и даље носити голмани Слађан Суботић и Арман Беширевић, а у идућих неколико дана очекује се још потписа, јер су преговори у току са капитеном Ђорђем Ћелићем, Душком Херцеговцем, те Гораном Даничићем и голманом Бојаном Љубишићем.

- Већ смо урадили дио посла, а у сљедећих десет, 15 дана очекујем да би све требало да буде познато. Драго нам је што смо постали клуб који прије свега чува своју дјецу и што су играчи почели да препознају наш труд и рад. Очекујем да формирамо екипу јачу него што је била прошле сезоне, јер је као и сваке сезоне обавеза Борца да нападне домаће трофеје, а уз то се враћамо на европску сцену јер ћемо играти Челенџ куп  - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Дакић је био јуниорски репрезентативац Србије, има 22 године и био је један од најбољих играча Шапчана у претходној сезони, док је Ђурђевић већ двије године носилац игре Борца, а тако ће и остати. Јучерашњи дан дуго ће остати у сјећању Николи и Луки Кнежевићу. Њих двојица већ су дебитовали у дресу матичног клуба, а Никола је проглашен и за најкориснијег играча завршног турнира Купа РС.

- Овај уговор је нешто о чему сам маштао од првог тренинга. Потрудићу се као и до сада да заслужим повјерење тренера и искористим сваки минут на терену. Надам се да ћу се изборити за што већу минутажу, а она долази само напорним радом - рекао је Никола Кнежевић.

Још једно дијете Борца Марко Ћеранић највјероватније ће срећу потражити у другој средини. Њему је истекао уговор и како сада ствари стоје вјероватно га неће продужити. Послије једне сезоне клуб је напустио Армин Марић.

Челица на чекању

Велики плус за Борац сигурно би био долазак искусног Душка Челице, са којим је директор клуба Владимир Бранковић обавио два разговора.

- Имали смо конкретне и коректне преговоре, али Душко чека да види како ће се расплести ситуација са његовим досадашњим клубом Хапоел Холоном. Преговарамо са још неколико играча и као што сам рекао, све ће бити познато у идућих неколико дана - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана