Borac ima dobre šanse da izbori Ligu za prvaka

Darko Pašagić
Borac ima dobre šanse da izbori Ligu za prvaka

Banjaluka - Iako se od Fudbalskog kluba Borac očekivalo daleko više, godina koja broji svoje posljednje dane može se posmatrati kao prilično uspješna, jer su ostvareni zacrtani ciljevi.

Naglasio je ovo potpredsjednik banjalučkog premijerligaša Vico Zeljković na prigodnom koktelu. Na ovom druženju, osim čelnika kluba, članova stručnog štaba i igrača bili su bivši fudbaleri Borca, kao i igrači koji sada nastupaju negdje u inostranstvu, sponzori kluba, prijatelji, navijači i predstavnici medija.

- Obezbijedili smo povratak u Premijer ligu BiH, a u tekućem prvenstvu već sada smo praktično osigurali opstanak sa dobrim izgledima da se plasiramo u Ligu za prvaka. Možda se moglo i više, ali ne treba zaboraviti da smo još prošle sezone bili u prvoligaškom društvu - naglasio je Zeljković.

Urađeno je mnogo i na poboljšanju uslova na stadionu i oko njega, a planovi za 2018. godinu još su veći.

- Prepravili smo lože, koje sada imaju evropski izgled, završili uređenje pomoćnog terena na koji smo uz mrežu postavili i reflektore. Polako, ali sigurno gradimo evropski Borac. Niko nije rekao da će to biti za godinu, jer smo pred sebe postavili petogodišnji plan. Cilj nam je da iz godine u godinu budemo još jači. U 2018. tražićemo od grada lokaciju za izgradnju drugog pomoćnog terena, a kod saveza apliciraćemo za pomoć prilikom renoviranja reflektora, odnosno popravki na glavnom terenu. Uz to ćemo i dalje uređivati ostalu infrastrukturu - rekao je Zeljković.

Da bi bio ostvaren plasman u Ligu za prvaka potrebno je pojačati ekipu.

- U ovom zimskom roku dovešćemo nekoliko pojačanja. Neka su već stigla, a neka će doći poslije novogodišnjih praznika. Konačnu odluku o treneru donijećemo u prvoj sedmici 2018, ali je gotovo sigurno da će na kormilu ostati Igor Janković - dodao je Zeljković.

Bilo je planirano da do kraja 2017. bude održana sjednica Skupštine banjalučkog premijerligaša, do koje nije došlo, pa će biti zakazana za prvu polovinu januara. Na njoj će biti usvojena nova sistematizacija radnih mjesta u klubu. U trofejnoj sali Gradskog stadiona danas u podne biće predstavljena pojačanja. Očekuje se da se pojave četvorica novih igrača: Mahir Karić, Armin Mahović, Stefan Dujaković i Dalibor Majkić.

Puzigaća i Delić

Iako su se našli na transfer listi, Bojan Puzigaća i Ivan Delić su i dalje članovi Borca.

- Narednih dana biće poznat njihov status. Ne želimo da raskidamo ugovore na našu štetu i vidjećemo sa stručnim štabom šta oni misle o pomenutom dvojcu - rekao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana