Borac čeka Baku u obje utakmice

Dušan Repija
Borac čeka Baku u obje utakmice

Banjaluka - Obje utakmice drugog kola Čelendž kupa rukometaši Borac m:tela protiv Bakua odigraće u Banjaluci najvjerovatnije 13. i 14. oktobra jer su sa klubom iz Azerbejdžana postigli takav sporazum s ciljem smanjenja troškova.

Nastup Banjalučana bio je pod znakom pitanja zbog loše finansijske situacije, ali je zahvaljujući jednokratnoj pomoći Vlade RS u iznosu od 100.000 maraka, između ostalog, omogućen povratak Borca na međunarodnu scenu. Branković je odbacio priče o predizbornom triku jer je nepuna 24 časa po objavi da Borac obustavlja rad stigla pomoć. Na račun Banjalučana je poslije donatorske večeri u februaru “leglo” po 50.000 maraka od Vlade RS i kabineta predsjednika.

- Aktuelna uprava kluba je za vrijeme svog mandata vrlo često bila na iskušenjima, ali je rješavala naslijeđene probleme iza zatvorenih vrata. Više jednostavno nismo mogli i još jednom bih zahvalio na pomoći koju smo dobili. Ovakav potez sa naše strane uopšte nema političku pozadinu jer je svakom ko radi u sportskim kolektivima jasno da su avgust i septembar najteži da se “preguraju” - rekao je Branković.

Pomenuti iznos otići će na plate igračima, registraciju igrača, te za organizaciju utakmica protiv Bakua.

- Uskoro će nam leći i novac od sponzora, tako da neće biti problema u funkcionisanju kluba do kraja sezone. Trenutno smo dužni oko 200.000 maraka i kao papagaj ponavljam da skoro trećinu od 700.000 maraka, koliki nam je budžet, odlazi na servisiranje dugova koje nije napravila ova uprava - rekao je Branković.

Prvi tim će i u narednih nekoliko dana trenirati u Čelincu, dok će mlađe selekcije raditi u parku “Mladen Stojanović” i ponekad u sali OŠ “Borisav Stanković”. Branković je naglasio da klub duguje određeni novac za termine u OŠ “Borisav Stanković”, ali da ima korektan odnos s osobljem, te da dvorana u studentskom kampusu nije u odgovarajućem stanju za treninge.

Dvorana veliki problem

Veliki problem Banjalučanima predstavlja često izbivanje iz dvorane “Borik” pa, pored problema sa kojim se susreću već desetak dana, izbijaju potencijalni novi.

- Dvorana je zauzeta i jedan od dva dana vikenda, kada su planirani mečevi sa Bakuom. “Borik” je jedina dvorana u kojoj možemo igrati evropske mečeve, tako da ćemo pokušati da se dogovorimo sa ljudima koji su rezervisali dvoranu da nekako pronađemo rješenje - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana