Борац без премца на теренима РС

Синиша Котараш
Борац без премца на теренима РС

Бањалука - Поготком са бијеле тачке на гостовању код Текстилца у Дервенти капитен Борца Саша Кајкут донио је свом тиму побједу и три бода која су “црвено-плаве” задржала на првом мјесту Прве лиге Републике Српске.

Искусни, тридесетчетворогодишњи нападач, поникао је на Градском стадиону, стекао импозантну каријеру играјући у иностранству, али и најбољим клубовима у БиХ, те нагласио како жели да једнога дана каријеру заврши тамо гдје ју је и започео, у Борцу. Једно од највреднијих овољетних појачања прволигаша са Градског стадиона одмах је “задужио” капитенску траку, али почетак сезоне нису обиљежиле његове добре игре, већ болест, па повреда.

- На припремама сам добио гнојну ангину, па сам морао да пропустим десетак дана рада, а то је био период када су вам тренинзи најпотребнији. Ипак, успио сам да донекле надокнадим пропуштено и заиграм, али сам већ у другом колу, у мечу са Текстилцем на нашем терену, добио незгодан ударац у леђа, па сам опет морао на двоседмичну паузу - изјавио је Кајкут.

Ипак, његов изостанак се није толико осјетио и Борац је у сезону ушао са добрим резултатима.

- Осим мене, недостајало је још неколико искусних фудбалера, попут Делимира Бајића, Николе Мазића и Игора Аничића, али је Борац одиграо добро и без нас, што је показатељ да ове године имамо заиста респектабилан тим - тврди Кајкут.

Према његовим ријечима, када је добио понуду да се врати на Градски стадион, није се нимало двоумио.

- Дошао сам јер желим да помогнем Борцу да се врати у Премијер лигу, а онда да тамо и остане. То је, уосталом, наш једини циљ и како сада ствари стоје, сигурно корачамо према његовом остварењу. Већ сада се види да Борац има потребан квалитет, али и да је, на нашу жалост, сама лига мање квалитетна него што би требало да буде - казао је Кајкут.

Искусни капитен истакао је и да се послије нешто несигурнијег отварања сезоне показало колико Борац има бољи тим у односу на остале ривале, али и комплетну организацију у клубу.

- Имамо респектабилан тим, комплетна реорганизација клуба испраћена је и на играчком пољу и то на прави начин, што се, након нешто неубједљивог отварања сезоне, показало кроз одличне резултате. Растемо као екипа, а оно што је за играче најважније, то је да су примања редовна и да нема више дугова, што се одмах осјети на атмосфери, и на терену и у свлачионици - категоричан је Кајкут.

Када је у питању терен, први стријелац Борца посебно истиче једно име.

- Најбољу сарадњу имам са Милошем Жеравицом. Одлично се разумијемо, али то и није никакво чудо јер он иза себе има велико искуство. Да се неко не увриједи, и са свим осталима саиграчима заиста добро сарађујем - додао је Кајкут.

Посебно се осврнуо на тренера Дарка Војводића, за којег има само ријечи хвале.

- За једну екипу много значи када има таквог тренера. Нема длаке на језику, отворено указује на све проблеме, али никога није напао без разлога. Био је одличан фудбалер, зна да на тренингу покаже оно што тражи од нас и волио бих да остане још неколико година, па да и у Премијер лиги покажемо шта знамо - закључио је Кајкут.

Пет погодака

У досадашњем дијелу шампионата Кајкут је постигао пет погодака и задовољан је учинком, али и најављује много ефикаснији наставак сезоне.

- Од тих пет погодака два сам постигао из једанаестераца, од којих је овај посљедњи направљен баш на мени, док су остала три дошла као плод уиграних акција цијелог тима. Не заостајем много за врхом листе стријелаца, Марковић и Комарчевић ми бјеже тек два гола и циљ ми је да их достигнем и престигнем - казао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана