Borac bez petorice napada Bijeljince

Darko Pašagić
Borac bez petorice napada Bijeljince

Banjaluka - U jednom od najinteresantnijih duela osmine finala Kupa BiH danas će od 17 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci snage odmjeriti prvoligaš Srpske Borac i premijerligaš Radnik.

Biće to duel ekipa koje su već osvajale ovo takmičenje, Borac 2010, a Radnik 2016. godine, ali i duel timova u kojem Banjalučani posljednjih sezona muku muče sa finansijama zbog kojih su morali i u niži rang, dok su Bijeljinci nekoliko posljednjih sezona u samom vrhu elite BiH.

“Crveno-plavi” ovaj duel dočekuju osokoljeni pobjedom u derbiju prvoligaškog karavana nad Slogom iz Gornjeg Crnjelova poslije koje su izbili na čelo tabele.

- Sigurno da nam je ta pobjeda još više podigla ionako dobru atmosferu. Međutim, svima treba da bude jasno da nam je prvenstvo ove sezone prioritet, zatim Kup Srpske, pa tek onda Kup BiH. To, naravno, ne treba da znači da ćemo Radnik dočekati bez motiva, već želimo da pokažemo da se u ovom trenutku možemo nositi i sa premijerligašima - naglasio je trener Borca Darko Vojvodić.

Banjalučani će u ovom susretu biti oslabljeni.

- Povrijeđeni su Miloš Žeravica i Aleksandar Popović, Saša Kajkut se žali na umor, Nemanja Trkulja je bolestan, dok Delimir Bajić odrađuje suspenziju. Međutim, siguran sam da će svi koji istrče na teren pružiti maksimum i očekujem da možemo da se probijemo u četvrtfinale - dodao je Vojvodić.

Trener Radnika Mladen Žižović tri godine je kao igrač proveo u redovima Borca.

- Bio sam na Gradskom stadionu u turbulentno vrijeme, ali me za Banjaluku vežu lijepe uspomene. Imam dosta prijatelja, ali i fudbalera sa kojima sam redovno u kontaktu. Međutim, to nema nikakve veze sa ovom utakmicom. Smatram da smo izraziti favoriti u ovom susretu, jer igramo u višem rangu i ovom trenutku imamo kvalitetnije igrače, ali pobjednika u kup utakmicama uvijek je nezahvalno prognozirati - rekao je Žižović.

Bijeljinci, koji u posljednje vrijeme pružaju dobre partije u prvenstvu, ali teško dolaze do bodova, u ovom susretu neće biti kompletni.

- U ovom trenutku imamo dosta rovitih i umornih igrača i sigurno je da u Banjaluku neće putovati bar pet, šest igrača, ali sada ne bih želio da licitiram imenima. Jedno je sigurno, želimo da što dalje doguramo u Kupu i vjerujem da ćemo ovaj susret riješiti u svoju korist u regularnih 90 minuta - optimista je Žižović.

Parovi

U ostalim parovima osmine finala sastaju se: 15.30 časova: Rudar Prijedor - Klis (Buturović polje), TOŠK - GOŠK, Rudar (Kakanj) - Sarajevo, Zvijezda (G) - Zvijezda 09, Mladost Kikači  - Sloga (GC), 17 časova: Zrinjski - Krupa, 18,30 časova: Sloboda (Tuzla) - Široki Brijeg. U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, a ako poslije 90 minuta rezultat bude izjednačen, pristupa se izvođenju penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana