Бојан Унчанин, тренер Борац м:тела: Да је среће, сви би довели по једног Бунтића

Иван Драгичевић
Бојан Унчанин, тренер Борац м:тела: Да је среће, сви би довели по једног Бунтића

Бањалука - Напорне припреме за наставак првенства рукометаши Борац м:тела послије повратка из Макарске наставили су у Бањалуци, а наредну провјеру имаће у суботу у Високом, гдје ће одмјерити снаге са Босном.

Побједа против Слоге из Горњег Вакуфа нема неку тежину, јер је ривал квалитетом испод Бањалучана, али је омогућила тренеру Бојану Унчанину да уведе екипу у ритам и на дјелу види резултате минулог рада. Одлазак у Макарску позитивно је утицао на играче па је у Хрватској одрађен добар посао.

- Имали смо добре услове, промјена средине је довела до бољег односа према раду. Момци су били концентрисани на тренинге, није било спољних фактора и обавеза који би их ометали. Боље се познајемо, имамо бољу сарадњу и све то доприноси квалитетнијем раду. Послије Високог узвратићемо гостовање у Горњем Вакуфу, тако да се спремамо за прву утакмицу наставка против Маглаја - рекао је Унчанин.

Прелазни рок завршен је посљедњег дана јануара, тако да више нема простора за било какве промјене. Борац је направио само једну доласком пивотмена Хариса Буљине. Звучно појачање довео је Извиђач, јер се у Љубушки вратио дугогодишњи хрватски репрезентативац Денис Бунтић.

- Јачи су за Бунтића, донијеће им велики квалитет. Ипак, нема разлога за страх или превелики респект. Вјерујем у своју екипу и испуњење зацртаних циљева. Да је среће па да свака екипа из Премијер лиге може да доведе једног таквог играча, јер би се тако подигао квалитет такмичења - рекао је Унчанин.

Драма због пререгистрације Рукометног савеза БиХ и свих проблема не тангира посебно тренера Бањалучана па тако ни приче о могућем отказивању Премијер лиге.

- Не бавимо се уопште тиме, спекулише се пред свако првенство о таквом сценарију. Медији покушавају да покрену нешто како би се заиста ријешили проблеми у савезу, јер актуелно стање није нормално. Толико дуго сам у рукомету да знам како ствари функционишу, отказивање првенства није могуће, може да се деси само да пролонгирају почетак за седам дана - додао је Унчанин.

Безбрадица тренира

Са тренинзима без контакта почео је средњи и лијеви бек Борца Немања Безбрадица који се опоравља од операције кољена послије кидања предњих укрштених лигамената.

- Почео је са трчањем, Немања је негдје на половини пута и надам се да ће до љета бити спреман - рекао је Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана