Bojan Ljubišić optimista uoči finalnog turnira Kupa: Uz navijače do trofeja

Siniša Kotaraš
Bojan Ljubišić optimista uoči finalnog turnira Kupa: Uz navijače do trofeja

Banjaluka - Voljom žrijeba dva najveća favorita za osvajanje trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa BiH, banjalučki Borac i Zrinjski iz Mostara, odmjeriće snage već u polufinalu završnog turnira koji se ovog vikenda igra u “Boriku”.

Iskusni čuvar mreže Banjalučana, Bojan Ljubišić, ubijeđen je da njegov tim može da, uz pomoć navijača, ostvari trijumf  i izbori plasman u finale.

- Naravno da su nam očekivanja velika i da želimo taj pehar u svojim vitrinama. S druge strane, ekipa Zrinjskog je veoma dobra i u Banjaluku dolazi sa namjerom da odbrani Kup osvojen prošle godine. Dobili su nas u prvenstvu na našem terenu, ali je ovo sada potpuno drugačija utakmica - tvrdi Ljubišić.

Prema njegovim riječima, upravo taj poraz od “plemića” u prvenstvenoj utakmici natjerao je rukometaše Borca da krajnje ozbiljno shvate ovaj susret. 

- Ta njihova pobjeda u “Boriku” znači da moramo biti krajnje oprezni, ali i da nam istovremeno posluži da se što bolje pripremimo za ovo polufinale. Naš jedini cilj je da osvojimo Kup i, ako to znači da na tom putu moramo da savladamo Zrinjski, mi ćemo to i da uradimo - kaže popularni “Hans”.

Banjalučani su ove godine već osvojili Kup Republike Srpske, a svoj prvi Bojan Ljubišić prigrlio je još prije 22 godine.

- Uh, bilo je to baš davno, još tamo 1996. godine! I nakon toga sam sa Borcem osvojio još dosta trofeja, ne znam tačan broj, ali ih je bilo bar nekih sedam ili osam - podsjetio se Ljubišić, uz poziv navijačima da u subotu dođu u što većem broju i daju podršku plasmanu u finale.

A tamo bi, ako sve bude u redu i Borac slavi pobjedu, trebalo da ih čeka bolji iz drugog polufinalnog susreta koji igraju visočka Bosna i Konjuh iz Živinica.

- Po mom mišljenju, u pitanju su dvije identične ekipe, svaka prognoza je nezahvalna, ali mislim da će to biti zanimljiv meč koji će odlučiti jedna lopta - zaključio je Ljubišić.

Ne razmišlja o kraju

Iako u poznim igračkim godinama, Bojan Ljubišić ne želi da priča o kraju karijere.

- Još ne razmišljam o povlačenju i biću tu dok god smatram da mogu da pružam dobre partije! A kad osjetim da to više nije to, onda ću se sam povući - naglasio je Ljubišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana