Блистав старт фудбалера Слоге: Не заносимо се првим мјестом

Дарко Пашагић
Блистав старт фудбалера Слоге: Не заносимо се првим мјестом

Бијељина - Послије три кола прволигашког каравана, дебитант Слога из Горњег Црњелова усамљена је на првом мјесту табеле са максималних девет бодова.

Многи су пред почетак сезоне сматрали да је једини кандидат за прво мјесто бањалучки Борац, а само они најхрабрији су као једно од могућих изненађења спомињали тим из предграђа Бијељине.

- С обзиром на то да је екипа доста измењена у односу на прошлу сезону, ни ми нисмо очекивали овакав старт. Ишли смо из утакмице у утакмицу, прихолошки расли и стекли самопоуздање, које ће нам бити потребно за наставак првенства. Не заносимо се првим местом. Наш првенствени циљ у овој сезони је да што пре обезбедимо опстанак, односно да будемо у горњем делу табеле и пласирамо се у Лигу за првака - нагласио је шеф стручног штаба Слоге Драган Мићић.

Он је рекао да ће се на крају јесењег дијела првенства подвући црта и онда ће се направити планови за прољеће.

- Познато је да ће Лига бити скраћена и због тога што пре желимо да упливамо у мирне воде. Атмосфера у екипи је сјајна и за сада све иде по плану - наставио је Мићић.

Према његовим ријечима, највеће заслуге за успјех клуба припадају предсједнику Златку Крбањевићу.

- Од његовог доласка клуб је од 2014. до данас од шесте лиге стигао до прве и сваке године је улазио у виши ранг. У нашем колективу влада породична атмосфера, сви смо једна велика породица и можда је и то разлог успеха. Нажалост, терен у Горњем Црњелову не испуњава услове за играње прволигашких мечева, зато играмо на стадиону Младости у Великој Обарској, што значи да смо практично сваки сусрет гости - рекао је Мићић и додао да се уопште не размишља о томе гдје би се играло ако случајно постану премијерлигаши, мада је логичан избор Градски стадион у Бијељини, који користи Радник.

Најбољи стријелац екипе прошле сезоне у друголигашкој конкуренцији био је Драгиша Комарчевић.

- Од нас из прошле сезоне остала су само три-четири стандардна првотимца и стварно бољи почетак сезоне нисмо могли пожелети. Свој циљ имамо, а први местом се не заносимо. Зар не би помало било глупо помишљати и наговештавати титулу када играмо у лиги у којој је и Борац, који је синоним за фудбал Српске - рекао је Комарчевић.

Биографија клуба

Слога је основана 1961. године и прије рата била је стабилан члан Семберске лиге, да би с радом престала 1992. Клуб је обновљен 1999, а четири године касније постао је члан Друге лиге и ту је играо три године. Слога и имењак Слога јунајтед из Бијељине 2007. су се фузионисали у један клуб, након чега је екипа из Горњег Црњелова практично престала да постоји. Рад клуба поново је заживио 2010. године, када је прикључен Другој општинској лиги Бијељина, група исток, и у њој је играо до 2014. када је постала шампион. Наредне сезоне Слога је била најбоља у Првој општинској лиги Бијељина, група исток, да би већ сљедеће године постала првак Четврте лиге, група Семберија. У сезони 2016/17. били су најбољи у Трећој лиги, група исток, а прошле године без премца у Другој лиги, група исток, и постали су прволигаши.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана