Бијељинском Раднику отворена врата Лиге за првака

Игор Станишић
Бијељинском Раднику отворена врата Лиге за првака

Сарајево - Послије убједљиве побједе против Борца у првом мечу наставка сезоне, фудбалери Радника одиграли су још један веома добар меч ремизириваши на "Кошеву" са Сарајевом резултатом 0:0 у 20. колу Премијер лиге БиХ.

Мало је недостајало да Бијељинци кући понесу читав плијен, али је изабраницима Младена Жижовића недостајало присебности у завршници акција. Најбоље прилике имали су Домагој Франић и Дино Бешировић, али је мрежа Сарајлија остала нетакнута. Бијељинци не могу да буду незадовољни бодом, поготово што су и домаћи пропустили неке колосалне шансе, вјероватно најбољу Крсте Велкоски. Овај реми може да буде кључан за Радник у борби за шесто мјесто, односно улазак у Лигу за првака, јер је Младост поражена од Зрињског. До подјеле такмичења долази за два кола, Радник прво дочекује претендента за шампионску титулу Широки Бријег, а затим иде отписаном Витезу.

- Одиграли смо изузетно тешку утакмицу по нехуманим условима. Знали смо шта нас чека, успјели смо да одолимо домаћину и заслужено носимо бод. Одлично смо отворили прољећни дио сезоне па су нам отворена врата ка шестом мјесту. Честитам саиграчима, јер није било лако играти на залеђеном терену против фаворизованог противника - рекао је одлични голман Радника Младен Лучић који је у неколико наврата сјајно интервенисао.

Утакмица на "Кошеву" одиграна је у веома тешким условима насталим усљед сњежних падавина. Терен је био обојен бијелим покривачем, али су играчи упркос таквим условима приказали солидан фудбал и обје екипе имале су неколико изразитих прилика. И док Радник има јасан циљ пропраћен добрим стартом у прољећном дијелу шампионата, Сарајево држи четврто мјесто без шансе да направи нешто више. Послије пораза од Широког, ово је још један разочаравајући резултат погоршан искључењем Жоакима Адукора у финишу утакмице.

Мјештанима горње Чесме далеко аутобуско стајалиште

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана