Bijeljinci oprezni pred duel protiv “fenjeraša” Mladosti

Darko Pašagić
Bijeljinci oprezni pred duel protiv “fenjeraša” Mladosti

Bijeljina - Fudbaleri Radnika seriju bez poraza pokušaće da nastave i u šestom kolu kada na svom terenu dočekuju “fenjeraša” Mladost.

Po predviđanjima mnogih ovaj meč ne bi trebalo da im zada puno muka, ali Bijeljinci pozivaju na oprez i ističu kako je liga dosta ujednačena i da trenutna rezultatska kriza ekipe iz Doboja kod Kaknja ne mora ništa da znači. Poslije pet mečeva bez pobjede sa klupe Mladosti otišao je Nermin Šabić, a zamijenio ga je Adnan Zildžović, pa će igrači sigurno biti motivisani da se dokažu pred očima novog trenera.

- Iako je situacija u redovima našeg rivala pomalo haotična, nemaju trenutno ni trenera, ovakve susrete je najteže igrati i zato moramo biti maksimalno koncentrisani. I sam njihov posljednji meč je pokazao da mogu svakog da namuče, jer je Široki Brijeg do trijumfa došao u sudijskoj nadoknadi - naglasio je čuvar mreže Radnika Mladen Lučić.

Iskusni golman, ipak, smatra da bi njegov tim poslije ovog susreta trebalo  da bodovni saldo uveća za tri boda.

- Vjerujem da smo izvukli i neke pouke iz duela sa Čelikom, kada nismo uspjeli zatresti mrežu Zeničana, a mislim da je vrijeme da se prekine post naših napadača. Stvaraju šanse, ali nikako da to realizuju. Očekujem da se to desi baš u duelu protiv Mladosti - dodao je Lučić.

Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović pred ovaj susret nema nikakvih kadrovskih problema. Pošto između dva meča nije bilo puno vremena za analiziranje, radilo se najviše na osvježavanju ekipe da bi igrači što lakše izdržali i treći susret u šest dana.

  • Široki Brijeg u nedjelju, pa Čelik u srijedu i evo u subotu Mladost. Teško je izdržati ovaj ritam, ali pokušavamo sve da se to ne odrazi na našu igru, kojom do sada i te kako moramo biti zadovoljni. Igrači su svjesni važnosti duela protiv Mladosti, ali i toga da naš naredni rival nije tako loš kako tabela pokazuje. Zbog toga moramo biti oprezni tokom svih 90 minuta. Moramo strpljivo graditi igru i siguran sam da će odbrana Mladosti kad-tad popustiti - rekao je Žižović.

Premijer liga

1. Š. Brijeg        5        3        2        0        10:2   11

2. Željezničar    5        3        1        1        8:4     10

3. Sarajevo 5        2        2        1        9:5     8

4. Radnik   5        1        4        0        4:3     7

5. Sloboda 5        2        1        2        3:3     7

6. Čelik     5        2        1        2        3:9     7

7. Krupa     5        1        3        1        9:8     6

8. Zrinjski 4        2        0        2        4:4     6

9. GOŠK    5        1        2        2        7:9     5

10. Tuzla siti     5        1        1        3        3:5     4

11. Zvijezda 09    4        0        3        1        4:6     3

12. Mladost        5        0        2        3        2:8     2

Parovi šestog kola

U šestom kolu igraju: Čelik - Zvijezda 09 (subota, 17 časova), Krupa - GOŠK (subota, 17), Radnik - Mladost (subota, 17), Tuzla siti - Željezničar (nedjelja, 19), Sarajevo - Zrinjski (nedjelja, 20), Široki Brijeg - Sloboda (ponedjeljak, 20 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana