Bek Igokee Đorđe Milošević zadovoljan pripremama: Kod Trajkovića ubacimo po 1.000 lopti dnevno

Milan Zubović
Bek Igokee Đorđe Milošević zadovoljan pripremama: Kod Trajkovića ubacimo po 1.000 lopti dnevno

Laktaši - Košarkaš sa najdužim stažom u Igokei Đorđe Milošević prezadovoljan je odrađenim pripremama pod komandnom palicom trenera Nenada Trajkovića.

Beku šuteru ovo su pete pripreme sa ekipom iz Aleksandrovca, dok mu je Trajković četvrti trener sa kojim sarađuje u istom klubu.

- Pripreme smo počeli malo ranije nego proteklih godina.  Novi trener doneo je američki sistem rada, koji je totalno drugačiji u odnosu na ono što smo do sada radili. Vidi se da je ovo skroz druga dimenzija treninga nego Što je to ranije bio slučaj. Nikad nismo imali jače treninge, a sve s ciljem da što spremniji dočekamo novu sezonu i punih baterija započnemo takmičenje na Jadranu, gde u ovoj sezoni imamo malo veće ambicije nego u prethodnoj - izjavio je Milošević.

Pojasnio je šta je od njega i saigrača tražio Trajković na treninzima.

- Obično smo trenirali po dva puta dnevno i dosta smo radili na tehničko-taktičkim stvarima, a posebno kvalitetni bili su šuterski treninzi, jer smo ubacivali po hiljadu lopti dnevno. Konkretno, jutarnji trening trajao mi je tri i po sata, a poslepodnevni dva i po. Ne žalim se na ritam rada jer znam da ću imati koristi i verujem da ću to pokazati na utakmicama - rekao je Milošević.

Prvi takmičarski susret odigraće u četvrtak protiv Budućnosti u četvrtfinalu Superkupa ABA lige.

- Odlična stvar za nas je održavanja Superkupa na našem terenu, mada nas čeka težak posao protiv šampiona regionalnog takmičenja. Podgoričani su se mnogo pojačali za iskušenja u Evroligi, ali se nećemo predati unapred već ćemo skupo prodati kožu, a moguće je i iznenađenje - kazao je Milošević.

Sedam pobjeda u devet mečeva

Tokom pripremnog perioda Igokea je odigrala devet kontrolnih susreta i ostvarila sedam pobjeda i dva poraza, a posljednje provjere pred početak Superkupa ABA lige uspješno je odradila u Rumuniji. Aleksandrovčani su u dva meča pobijedili Oradeu, prvo sa 96:66, a zatim rezultatom 83:60. Trener Trajković u ovim mečevima nije mogao da računa na povrijeđene Vuka Radivojevića i Dalibora Ilića, dok su Tomislav Zubčić i Darko Talić odsutni zbog obaveza u reprezentacijama Hrvatske, odnosno BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana