Banjaluka spremna za odbojkaški spektakl

Nikola Lučić
Banjaluka spremna za odbojkaški spektakl

Banjaluka - Sportska dvorana “Borik” biće spremna da ugosti najbolje srpske odbojkašice koje će 7. septembra u banjalučkom hramu sporta odigrati prijateljski meč sa Bugarskom.

Dogovaranje o posljednjim taktičkim i organizacionim detaljima u vezi sa utakmicom bilo je tema sastanka organizacionog odbora ovog meča sa predstavnicima odbojkaških saveza Srbije i Republike Srpske. Članovi OO uz generalnog sekretara OSS Ivana Kneževića iskoristili su priliku da obiđu dvoranu i uvjere se da je sve spremno za predstojeći spektakl.

- Još jednom se pokazuje da ministarstvo ima odličnu saradnju sa odbojkaškim savezima i RS i Srbije. Nadam se da će odbojkašice prikazati svoju najbolju igru u septembru, očekujemo pravi spektakl i punu dvoranu. Obišli smo dvoranu i utvrdili šta još treba da bude popravljeno kako bi “Borik” spremno dočekao meč - rekao je predsjednik organizacionog odbora Dragan Jaćimović, inače zamjenik ministra sporta RS.

Uvjeren da će navijači imati priliku da uživaju u prazniku odbojke je i sam Knežević, koji je rekao da će ovo biti prava uvertira za “gracije” pred Svjetsko prvenstvo u Japanu.

- Ideja koja je pokrenuta pre dve godine došla je do realizacije, Srbija ima dosta navijača na ovim prostorima i želeli smo da napravimo jedan veliki spektakl. Nastupićemo u najjačem sastavu, a bićemo jači i za Maju Ognjenović koja se vratila u tim nakon pauze - rekao je Knežević.

Da je saradnja dvaju saveza na zavidnom nivou, potvrdio je predsjednik OS Republike Srpske Milutin Popović koji je rekao da će ulaz na utakmicu biti slobodan, ali će se štampati ulaznice kako bi bio izbjegnut bilo kakav nesporazum.

- Mislim da su svi uslovi za jedan veliki spektakl ispunjeni. Banjaluka ovo zaslužuje i siguran sam da ćemo  uživati - rekao je Popović.

Otvoreni trening

Predstavnici oba saveza iskoristili su priliku da posjete odbojkašice Srbije koje se trenutno pripremaju na Palama. Razgovarano je o samim uslovima, a bilo je govora i o mogućnosti održavanja otvorenog treninga kojem bi mogli da prisustvuju i svi navijači srpskih odbojkašica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana