Banjalučki rukometaši pokupili trofeje

Siniša Kotaraš
Banjalučki rukometaši pokupili trofeje

Gornji Vakuf - Rukometaši Borca pobjednici su Međunarodnog “Turnira prijateljstva” koji je proteklog vikenda odigran u Gornjem Vakufu.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa, a “crveno-plavi” su bili u grupi A, zajedno sa domaćom Slogom, novim premijerligašem, te Iskrom iz Bugojna, članom Prve lige FBiH. U grupi B takmičili su se mostarski Zrinjski, Maglaj i slovenački Jeruzalem Ormož. Banjalučani su prvo savladali Iskru sa 30:25, u meču u kojem su nastupili uglavnom juniori, potom i Slogu (29:26), a najbolju igru prikazali su u finalu kada su deklasirali “plemiće” sa više nego ubjedljivih 36:21.

- Kako je prvi rival ipak dosta ispod nas, priliku sam dao uglavnom mlađim igračima i oni su je iskoristili. Protiv Sloge je to već bila druga priča. Domaćin je izborio plasman u Premijer ligu i želio je da, pred 1.000 veoma bučnih navijača, pokaže sav svoj kvalitet. U finalu smo slavili mnogo lakše nego što smo očekivali. U prvom poluvremenu smo došli do sedam golova prednosti, pa smo u nastavku bili rasterećeni. Posljednjih dvadesetak minuta na parketu su bili mlađi igrači, koji su našu prednost još i uvećali - istakao je trener Borca Bojan Unčanin.

Prema njegovim riječima, svaka pobjeda je lijepa, pa makar i ona u prijateljskom meču, najviše zbog same atmosfere u ekipi.

- Dosta smo uradili od početka priprema, a imamo dovoljno vremena da ispravimo sve eventualne nedostatke. Pojačanja se polako uklapaju i vjerujem da će u potpunosti opravdati sva naša očekivanja - dodao je Unčanin.

Do početka Premijer lige, koja startuje 22. septembra, Banjalučani će odigrati još nekoliko kvalitetnih pripremnih utakmica. Narednog vikenda ih očekuje turnir u Beogradu, na kojem će učestvovati Pančevo, Crvena zvezda i Voždovac, 8. septembra igraju sa Slogom u Doboju, dok ime rivala za “generalku” još nije poznato.

Banjalučanima sve nagrade

Na kraju turnira proglašeni su najbolji pojedinci, a Banjalučani su imali dosta razloga da budu zadovoljni. Za najboljeg igrača izabran je Srđan Savić, ovoljetno pojačanje, koji je u Borac stigao iz Austrije. Nagrada za najboljeg golmana otišla je u ruke Bojana Ljubišića, dok je pobjednički pehar digao Miloš Nježić, koji je u Gornjem Vakufu imao kapitensku traku oko ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana