Бањалучки рукометаши покупили трофеје

Синиша Котараш
Бањалучки рукометаши покупили трофеје

Горњи Вакуф - Рукометаши Борца побједници су Међународног “Турнира пријатељства” који је протеклог викенда одигран у Горњем Вакуфу.

На турниру је учествовало шест екипа, а “црвено-плави” су били у групи А, заједно са домаћом Слогом, новим премијерлигашем, те Искром из Бугојна, чланом Прве лиге ФБиХ. У групи Б такмичили су се мостарски Зрињски, Маглај и словеначки Јерузалем Ормож. Бањалучани су прво савладали Искру са 30:25, у мечу у којем су наступили углавном јуниори, потом и Слогу (29:26), а најбољу игру приказали су у финалу када су декласирали “племиће” са више него убједљивих 36:21.

- Како је први ривал ипак доста испод нас, прилику сам дао углавном млађим играчима и они су је искористили. Против Слоге је то већ била друга прича. Домаћин је изборио пласман у Премијер лигу и желио је да, пред 1.000 веома бучних навијача, покаже сав свој квалитет. У финалу смо славили много лакше него што смо очекивали. У првом полувремену смо дошли до седам голова предности, па смо у наставку били растерећени. Посљедњих двадесетак минута на паркету су били млађи играчи, који су нашу предност још и увећали - истакао је тренер Борца Бојан Унчанин.

Према његовим ријечима, свака побједа је лијепа, па макар и она у пријатељском мечу, највише због саме атмосфере у екипи.

- Доста смо урадили од почетка припрема, а имамо довољно времена да исправимо све евентуалне недостатке. Појачања се полако уклапају и вјерујем да ће у потпуности оправдати сва наша очекивања - додао је Унчанин.

До почетка Премијер лиге, која стартује 22. септембра, Бањалучани ће одиграти још неколико квалитетних припремних утакмица. Наредног викенда их очекује турнир у Београду, на којем ће учествовати Панчево, Црвена звезда и Вождовац, 8. септембра играју са Слогом у Добоју, док име ривала за “генералку” још није познато.

Бањалучанима све награде

На крају турнира проглашени су најбољи појединци, а Бањалучани су имали доста разлога да буду задовољни. За најбољег играча изабран је Срђан Савић, овољетно појачање, који је у Борац стигао из Аустрије. Награда за најбољег голмана отишла је у руке Бојана Љубишића, док је побједнички пехар дигао Милош Њежић, који је у Горњем Вакуфу имао капитенску траку око руке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана