Бањалучани кренули у стварање тима за Прву лигу Републике Српске

Синиша Котараш
Бањалучани кренули у стварање тима за Прву лигу Републике Српске

Бањалука - Након Николе Мазића и Демира Јакуповића, нови чланови бањалучког Борца су и дојучерашњи капитен Сутјеске из Фоче, сјајни везиста Никола Мојовић (27), те млади лијеви бек, Ђорђе Ћосић (22).

Ријеч је о фудбалеру који је поникао у Дрини из Зворника, а потом једну сезону провео у мостарском Зрињском те једну на позајмици у Витезу.

Након што је постало јасно да ће Бањалучани наредне сезоне играти Прву лигу Републике Српске, на Градском стадиону је постало “веома живо” јер су челници Борца кренули у прављење новог тима.

- Оно што је сада сигурно то је да у Борцу остају Александар Радуловић, Горан Вуклиш, Милош Жеравица, Данијел Мајкић, Бојан Буразор, Синиша и Стефан Дујаковић, Милош Чудић и Невен Бунић, као нека окосница тима за предстојећу сезону. Ту су и ова појачања, а свакако да ћемо настојати да до почетка припрема заокружимо екипу са још неколико квалитетних фудбалера, прије свих нападача - истакао је нови предсједник Бањалучана Вицо Зељковић.

Што се тиче одлазака, сигурно је да дрес Борца у наредној сезони неће носити Младен Веселиновић, Немања Јаничић и Бранко Ојданић, а њиховим стопама ће и први стријелац, Петар Кунић, те искусни Бојан Пузигаћа, који је на мети Крупе.

- Неизвјестан је и статус Немање Тркуље, предстоје нам разговори са Марком Саватовићем, а Предраг Зекановић ће, иако има важећи уговор, у редове новог премијерлигаша, Звијезде 09. Они ће на себе преузети обавезу да исплате Слободи из Мркоњић Града тренинг компензацију за Зекановића у износу од 19.500 КМ - појаснио је Зељковић, уз напомену да ће Борац, уколико управа успије да до краја ове календарске године ријеши бар половину преосталог дуга, јуришати на прво мјесто и повратак у Премијер лигу.

Бањалучане ће и у наредној сезони са клупе предводити харизматични Дарко Војводић, који је прозивку играча и почетак припрема заказао за 5. јул.

- Жао ми је што нећемо играти Премијер лигу јер смо то на терену заслужили, али је реалност оваква каква је. У свему томе добро је да је ријешен тај проблем са “Џајом”, као и тенденција враћања осталих дугова, што и нама даје стимуланс за добар рад, али и обавезу повратка у највиши ранг такмичења - нагласио је Војводић.

Према његовим ријечима, Борцу ће бити много теже да избори повратак у Премијер лигу него што је то био случај прије двије године.

- Лигу морамо схватити максимално озбиљно јер нам нико ништа неће поклонити, нити нам се на терену склонити. Тако се и морамо понашати већ од првог дана припрема - категоричан је Војводић.

Иначе, планирано је да највећи дио припрема буде одрађен у Бањалуци, док би се од седам до десет дана провело највјероватније на Тјентишту, гдје би се и одиграло неколико контролних утакмица.

Проценат од Врањеша

Трансфер некадашњег првотимца Борца Огњена Врањеша, из АЕК-а у Андерлехт, обрадовао је челнике “црвено-плавих”.

- Наравно да је ова вијест веома значајна за нас јер имамо право на одређени проценат од његовог трансфера. Тренутно нисам сигуран колики је износ у питању, али ће он, у сваком случају, за нас бити изузетно значајан - потврдио је Вицо Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана