Bačka uspješna uvertira za Borac

Igor Stanišić
Bačka uspješna uvertira za Borac

Bijeljina - U generalnoj provjeri pred nastavak prvenstva fudbaleri Radnika savladali su superligaša Srbije Bačku sa 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je iskusni Velibor Đurić u 24. minutu, koji je zatresao mrežu iz penala.

Prethodno je u kaznenom prostoru gostiju oboren napadač Bijeljinaca Aleksandar Glišić nakon što mu je Nenad Srećković uputio sjajnu dubinsku loptu. Tokom većeg dijela susreta Bijeljinci su imali blagu inicijativu i ako je suditi po susretu sa Bačkom, potpuno spremno dočekuju nastavak šampionata i subotnji susret sa banjalučkim Borcem, koji bi mogao biti jedan od ključnih u bici za plasman u Ligu za prvaka.

- Rezultat iz ove utakmice pokazao je da smo u potpunosti spremni za nastavak proljećnog dijela prvenstva. Kroz provjere koje smo imali do sada fudbaleri su igrali sve bolje, a ono što posebno raduje je izražena želja da protivnik bude savladan, odnosno da bude zabilježena pobjeda. Ova utakmica nam je mnogo značila pred sedmicu u kojoj ćemo se osvježiti i raditi nešto smanjenim intenzitetom, a zatim slijedi utakmica protiv Borca. Pripreme smo obavili dobro, pojačali smo se ondje gdje je trebalo. Doveli smo dosta kvalitetne igrače, tako da svim urađenim u prelaznom roku mogu biti zadovoljan - naglasio je trener Radnika Mladen Žižović.

Strijelac jedinog pogotka protiv Bačke Velibor Đurić kaže da su pripreme kvalitetno obavljene i da će njegova ekipa spremno dočekati Borac predstojeće nedjelje u 19. kolu Premijer lige BiH.

- Provjera je bila jaka, kao da smo igrali prvenstvenu utakmicu, a ne pripremnu. Početak šampionata se bliži, a mi ulazimo polako u pravu formu. Ostalo je da se još malo "zategnemo" i da nedjeljni susret dočekamo potpuno spremni. Meč sa Banjalučanima biće nam veoma značajan u borbi za Ligu za prvaka i u slučaju pobjede bili bismo veoma blizu cilja. Znam da nam u tom susretu neće biti nimalo lako, ali očekujem da uz pomoć navijača, ali i dobru igru cijelog tima možemo doći do sva tri boda - naglasio je Đurić.

Sastav

Radnik je susret protiv Bačke započeo u sastavu: Lučić, Vasić, Zec, Radović, Franić, Đurić, Beširović, Martinović, Glišić, Peco, Srećković. Šef stručnog štaba Mladen Žižović u nastavku meča šansu je pružio još: Hadžiću, Mekiću, Stojanoviću i Bradonjiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana