Babić i Dalić pojačanja za opstanak Krupe

Darko Pašagić
Babić i Dalić pojačanja za opstanak Krupe

Banjaluka - U nastavak sezone Krupa će ući jača za doskorašnje lijevo krilo niškog Radničkog Sinišu Babića i bivšeg štopera Intera iz Zaprešića Vedrana Dalića.

Njih dvojica su stigla u kanjon Vrbasa i danas će potpisati ugovore sa premijerligašem iz Banjaluke. Babić je prije kluba sa “Čaira” igrao za grčku Larisu, Vojvodinu i Proleter, a 2010. godine šest mjeseci bio je član Slavije iz Istočnog Sarajeva, dok je Dalić u Inter došao prije godinu i po iz Vinogradara.

- Nisu sa nama prošli pripreme i trebaće da prođe izvesno vreme da dođu u pravu formu, ali će nam sigurno biti od velike pomoći u nastavku prvenstva. Očekujem da ću na njih moći da računam kroz nekih dvadesetak dana. Reč je o proverenim fudbalerima, koji imaju dovoljno iskustva - rekao je šef stručnog štaba Krupe Petar Kurćubić.

U generalki pred nastavak sezone Krupa je savladala Rudar Prijedor sa ubjedljivih 4:0. U strijelce se dva puta upisao Nikola Dujaković, a po jedan gol dali su Nikola Mandić i Almir Aganspahić.

- Kao što nas neki porazi u pripremama nisu deprimirali, tako ni ova visoka pobeda ne smije da nas digne u visine. Odigrali smo dobro protiv ne toliko lošeg rivala, koliko rezultat pokazuje, ali jednostavno ne smemo previše razmišljati o ovoj pobedi, kojom smo zaokružili pet sedmica napornog rada - nastavio je Kurćubić.

U ovom susretu stručni štab Krupe nije računao na četiri igrača.

- Nisu igrali Slobodan Milanović, Lazar Marjanović, Bojan Puzigaća i Stefan Savić. Prvu trojicu smo čuvali iz predostrožnosti, jer su osjetili bolove poslije povratka sa priprema u Medulinu, dok je već sada izvesno da na startu sezone u kombinaciji neće biti Savić, koji je na pripremama u Hrvatskoj povredio koleno - rekao je Kurćubić.

Osim Babića i Dalića ove zime u Krupu u stigli: Krešimir Jelić, Nikola Mandić, Emanulah Blažević i Josip Miketek, a sa pozajmice iz gradiške Kozare vratio se golman Nikola Ilić.

- Sve ovo govori da ćemo biti znatno jači nego jesenas, pogotovo što su se od povreda oporavili Dujaković, Miloš Karišik i Ajdin Redžić. To znači da ćemo na svakoj poziciji bez problema imati dve kvalitetne alternative i kako sada stvari stoje računam na 24 fudbalera i tri golmana. Verujem da će to biti dovoljno da se obezbedi opstanak, koji nam je jedini cilj u nastavku sezone - dodao je kormilar Krupe.

 

 

Zvijezda 09

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj godini fudbaleri Krupe imaće u subotu kada će u 20. kolu Premijer lige BiH na svom terenu ugostiti Zvijezdu 09.

- Ta utakmica će odrediti dalji tok prvenstva, bar što se nas tiče. U slučaju pobjede uhvatićemo priključak sa ekipama iz donjeg dijela tabele. I sa remijem ostajemo u igri, a eventualni poraz, o kojem niko ni ne razmišlja, bio bi prava katastrofa - rekao je direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana