Бабић и Далић појачања за опстанак Крупе

Дарко Пашагић
Бабић и Далић појачања за опстанак Крупе

Бањалука - У наставак сезоне Крупа ће ући јача за доскорашње лијево крило нишког Радничког Синишу Бабића и бившег штопера Интера из Запрешића Ведрана Далића.

Њих двојица су стигла у кањон Врбаса и данас ће потписати уговоре са премијерлигашем из Бањалуке. Бабић је прије клуба са “Чаира” играо за грчку Ларису, Војводину и Пролетер, а 2010. године шест мјесеци био је члан Славије из Источног Сарајева, док је Далић у Интер дошао прије годину и по из Виноградара.

- Нису са нама прошли припреме и требаће да прође извесно време да дођу у праву форму, али ће нам сигурно бити од велике помоћи у наставку првенства. Очекујем да ћу на њих моћи да рачунам кроз неких двадесетак дана. Реч је о провереним фудбалерима, који имају довољно искуства - рекао је шеф стручног штаба Крупе Петар Курћубић.

У генералки пред наставак сезоне Крупа је савладала Рудар Приједор са убједљивих 4:0. У стријелце се два пута уписао Никола Дујаковић, а по један гол дали су Никола Мандић и Алмир Аганспахић.

- Као што нас неки порази у припремама нису депримирали, тако ни ова висока победа не смије да нас дигне у висине. Одиграли смо добро против не толико лошег ривала, колико резултат показује, али једноставно не смемо превише размишљати о овој победи, којом смо заокружили пет седмица напорног рада - наставио је Курћубић.

У овом сусрету стручни штаб Крупе није рачунао на четири играча.

- Нису играли Слободан Милановић, Лазар Марјановић, Бојан Пузигаћа и Стефан Савић. Прву тројицу смо чували из предострожности, јер су осјетили болове послије повратка са припрема у Медулину, док је већ сада извесно да на старту сезоне у комбинацији неће бити Савић, који је на припремама у Хрватској повредио колено - рекао је Курћубић.

Осим Бабића и Далића ове зиме у Крупу у стигли: Крешимир Јелић, Никола Мандић, Еманулах Блажевић и Јосип Микетек, а са позајмице из градишке Козаре вратио се голман Никола Илић.

- Све ово говори да ћемо бити знатно јачи него јесенас, поготово што су се од повреда опоравили Дујаковић, Милош Каришик и Ајдин Реџић. То значи да ћемо на свакој позицији без проблема имати две квалитетне алтернативе и како сада ствари стоје рачунам на 24 фудбалера и три голмана. Верујем да ће то бити довољно да се обезбеди опстанак, који нам је једини циљ у наставку сезоне - додао је кормилар Крупе.

 

 

Звијезда 09

Прву званичну утакмицу у новој години фудбалери Крупе имаће у суботу када ће у 20. колу Премијер лиге БиХ на свом терену угостити Звијезду 09.

- Та утакмица ће одредити даљи ток првенства, бар што се нас тиче. У случају побједе ухватићемо прикључак са екипама из доњег дијела табеле. И са ремијем остајемо у игри, а евентуални пораз, о којем нико ни не размишља, био би права катастрофа - рекао је директор Крупе Михајло Бучински.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана