Асентићев првенац за трећи Звијездин реми

Синиша Котараш
Асентићев првенац за трећи Звијездин реми

Бијељина - И трећу утакмицу заредом дебитанти у Премијер лиги, фудбалери Звијезде 09, одиграли су неријешено.

На гостовању у Габели тим из Етно-села Станишићи је два пута водио, али је домаћи ГОШК оба пута успио да дође до изједначења. Изабраници Милана Ђуричића имали су велику шансу за побједу, али је Мухамед Омановић у самом финишу пропустио чисти зицер. Прво име утакмице био је млади нападач гостију Лука Асентић, који је у 18. минуту постигао свој први премијерлигашки погодак.

- Искрено, најважније је да нисмо изгубили и да се кући враћамо с освојеним бодом. Мислим да то није неуспјех и да морамо бити задовољни чињеницом да смо наставили низ добрих партија на гостовањима. Што се тиче саме утакмице, у првих 45 минута нам је веома тешко и спарно вријеме било највећи противник. У другом је било нешто лакше за игру, било је и прилика, али ниједна није искоришћена. Штета за ону шансу Омановића, али се мора рећи и да је Далибор Козић фантастично реаговао - каже Асентић.

Према његовим ријечима, након три узастопна ремија, дошао је ред и на први премијерлигашки тријумф без обзира на то што им је наредни ривал Жељезничар.

- Јесте “Жељо” фаворит, али играмо на нашем терену и ту увијек идемо на побједу. Навијачи су нас почели пратити и надамо се да ће у недјељу бити пуне трибине стадиона у Угљевику. Осим тога, у до сада три одиграна кола видјело се да је лига много уједначенија него претходних сезона, свако свакога може да побиједи, па и у томе видим нашу шансу - тврди Асентић.

Млади нападач стигао је као јуниор из Славије и одмах добио шансу да, уз наступе за омладински, заигра за први тим и буде члан екипе која је изборила пласман у Премијер лигу.

- У Славији сам са 16 и по година заиграо за први тим, тако да сам имао неко искуство. Овдје сам играо упоредо и за јуниоре и за први тим и није ми било тешко. Са друге стране, знао сам још отприје доста играча, а имао сам и велику помоћ и подршку свих у клубу - нагласио је Асентић.

Шеф стручног штаба Звијезде 09, Милан Ђуричић, има само ријечи хвале за Асентића, који је у све три утакмице у новој сезони био стартер.

  • Надао сам се да ћу добити шансу да заиграм, али заиста нисам очекивао да ћу бити стартер у све три меча. Е сад, кад је већ тако испало, потрудио сам се да искористим ту прилику и надам се да сам у томе успио. Драго ми је због указаног повјерења, а посебно ме радује први погодак - са поносом је истакао Асентић, који је већ неко вријеме на мети клубова из Португалије, али о томе, како каже, не размишља превише.

Остали резултати трећег кола: Широки Бријег - Челик 6:0, Радник - Крупа 2:2, Младост - Тузла сити 0:1, Слобода - Сарајево 0:1, Жељезничар - Зрињски 2:0.

Премијер лига

1. Широки Б.       3        2        1        0        9:2     7

2. Сарајево 3        2        0        1        6:2     6

3. Жељезничар    3        2        0        1        3:1     6

4. Зрињски 3        2        0        1        4:3     6

5. Крупа     3        1        2        0        7:5     5

6. Радник   3        1        2        0        4:3     5

7. Тузла сити       3        1        1        1        1:1     4

8. Звијезда 09      3        0        3        0        3:3     3

9. Челик     3        1        0        2        2:9     3

10. Слобода        3        0        1        2        1:3     1

11. ГОШК  3        0        1        2        3:6     1

12. Младост        3        0        1        2        0:5     1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана