Амела Терзић и Елзан Бибић побједници 25. Међународне уличне трке

Срна
Амела Терзић и Елзан Бибић побједници 25. Међународне уличне трке

Приједор - Новопазарски атлетичари и репрезентативци Србије Амела Терзић и Елзан Бибић побједници су 25. Међународне уличне трке “Приједор 2018”.

Терзићевој је ово био шести тријумф у Приједору, а ове године стигла је на циљ испред Зите Качер, шампионке Мађарске на 10.000 метара, и клупске колегинице Теодоре Симовић, која је била трећа.

“Волим да трчим уличне трке, поготово овдје у Приједору, гдје се осјећам као код куће. Ово није моја најбоља форма и чувала сам се повреда које сам имала пре три недеље и сад се спремам за нова такмичења, као што су Медитеранске игре и норма за Европско првенство у Берлину”, изјавила је Терзићева новинарима након трке.

Она је обећала да ће ако буде у доброј форми и идуће године доћи у Приједор и то са млађом сестром Амром Терзић.

Елзану Бибићу, јуниорском шампиону Србије и троструком шампиону Балкана, данас је била друга побједа у Приједору, а он је у финишу трке престигао прошлогодишњег побједника, кенијског атлетичара Хилари Киптум Мајо Кимаја и трећепласираног Нелсона Черутића.

“Пресрећан сам што сам побиједио и изненађен како је трка кренула брзим темпом и публика је направила добру атмосферу, што је за уличне трке веома битно и све честитке организтору на овој сјајној трци”, рекао је Бибић.

Свечаности отварања и финалним тркама сениора и сениорки присуствовао је и Драган Јаћимовић, помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске.

“Ово је за наше министарство једна од манифестација од посебног значаја и желим да ова трка траје још дуго година и данас су сви овдје побједници”, рекао је Јаћимовић.

На 25. Уличној трци у Приједору одржано је укупно 30 трка уз учешће око 2.000 тркача од цицибана, ученика основних и средњих школа, дјеце са посебним потребама и рекреативаца.

Данашња трка се одржава под мотом “Волим Приједор”, а њен промотер је био Слободан Поповић, селектор Атлетског савеза Србије и вишеструки првак Југославије и Балкана, а између осталог учесник је и Свјетског првенства у атлетици у Риму 1987. године, Европског првенства у Сплиту 1990. године, те Олимпијских игара у Сеулу 1988. године.

“На оваквим тркама се формирају шампиони, а неки су били и данас овдје у граду који је био центар атлетике”, рекао је Поповић.

Организатор Међународних уличних трка у Приједору је Атлетски клуб Приједор, генерални покровитељ град Приједор, а покровитељ Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана