Aleksić traži novi gol protiv Sarajeva

Danijel Radujković
Aleksić traži novi gol protiv Sarajeva

Banjaluka - Pouzdani štoper Krupe Radosav Aleksić rijetko kad postiže golove, a ove sezone je dva puta tresao protivničke mreže i to možda na najtežim gostovanjima, kod Sarajeva i Željezničara.

Kako njegov tim u subotu dočekuje Sarajevo, on se nada da još jednom može ponoviti učinak sa "Koševa".

Iako je njegov osnovni posao da čuva protivničke napadače, vrlo je opasan poslije prekida, a ove sezone mu ide odlično, jer je već nadmašio golgeterski učinak iz prethodne tri. Posebno je bio važan gol na "Koševu" kada je svom timu donio pobjedu rezultatom 3:2. Ako bi Krupa opet savladala Sarajevo, preskočila bi direktnog konkurenta za četvrto mjesto i našla se na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

- Taj gol mi je ostao u lepom sećanju, tada smo doneli tri važna boda sa "Koševa". Nadam se da mogu ponoviti nešto tako, ali biće mi drago ko god da postigne pogodak, samo da ostvarimo dobar rezultat. Sarajevo je imalo ambicije da se bori za titulu, a ne za mesta koja vode u Evropu, ali nam se otvorilo da ih pobedom možemo preskočiti i doći do četvrtog mesta. Bez obzira na sve, oni su favoriti, ali smo ih pobedili u poslednje dve utakmice i sa mnogo optimizma ulazimo u ovaj meč i želimo novi podvig. U Kupu smo dogurali do polufinala i ukoliko se ukaže prilika, daćemo sve od sebe da uzmemo trofej. Verovatno će kroz ovo takmičenje biti lakše stići do Evrope - istakao je Aleksić.

Dva kola prije podjele Premijer lige Krupa je obezbijedila mjesto u Ligi za prvaka, što je veliki rezultat za ovu ekipu.

- Pre početka sezone imali smo cilj da ostanemo u ligi, a to garantuje plasman u Ligu za prvaka, koju ćemo igrati drugu godinu zaredom. Takav rezultat daje nam za pravo da bez pritiska igramo u nastavku sezone i da trener pruži šansu mladim igračima da pokažu koliko znaju - dodao je Aleksić.

Takva klupska politika urodila je plodom ove zime, jer su transferi Elvira Koljića i Irfana Jašarevića popunili klupsku kasu. Njihovim stopama na ljeto bi moglo još nekoliko igrača. Aleksić kao iskusniji osjeća obavezu da im pomogne.

- Ostali smo bez nosilaca igre, ali šta se se radi. Krupa je u velikom plusu i napravila je korak više. Imamo još nekoliko igrača koji na leto mogu da ostvare lepe transfere, prve svih Aleksandar Vukotić i Ajdin Redžić. Mi stariji imamo obavezu da im pomognemo. Trudim se da pomognem Vukotiću koliko mogu, jer igramo na istoj poziciji, ali tu sam i za ostale momke - zaključio je Aleksić.

Rezultati odraz dobrog sistema

Radosav Aleksić je tokom karijere u BiH još igrao za Slaviju, Zrinjski i Travnik, ali ima nešto što Krupu izdvaja u odnosu na sve.

- U klubu je sve poredano kako treba, ljudi se trude da obezbede što bolje uslove, što se dogovori, to ispoštuju, nemamo problema sa finansijama, a najbolje je kada igrač razmišlja samo o terenu. Stručni štab daje sve od sebe, treninzi su dobri, kao i atmosfera, pa kada se sve sabere, rezultati ne mogu da izostanu - rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana